Livet – Vardagen – Formen – Off season

8 februari, 2015
8 februari, 2015

Nu har det gått över två månader sen jag stod på scenen…. Det är först nu som jag kan säga att jag börjar få en viss balans i huvudet och kroppen igen. Det har varit en berg och dal bana på vägen hit… och det kommer säkert komma fler berg och dalar men det hör till livet. I alla fall mitt liv.
En stor del som skakat runt det är kosten och formen… Efter en hysterisk tid av överätning efter tävlingen och över julen så blev resultatet att jag höll mig till mitt kotschema och min diet alla dagar i veckan och åt inte ens annat på mina fri dagar. Och åt jag något så skar de dåliga samvetet i mig.
Allt eller inget! Eller hur va det nu?
När jag satt där hemma vid köksbordet en lördag för några veckor sedan och åt torsk (för jag förtjänade inte att äta något annat)  började tårarna rulla. Frustrationen kom över mig och jag kände mig hjälplös. Hela tiden snurrade tanken ”Ska jag aldrig få äta något annat om jag ska se representabel ut?!”…
Svaret? Nej. Jag kan äta annat än torsk! Och jag ser representabel ut!
Jag behövde bara höra det från fler håll för att stanna upp framför spegeln och inse att det är så här jag ser ut och det är helt okej. 😉
Många som inte är insatta tror att jag idag ser ut som jag gjorde på scenen. Det är fel… jag ser inte ut så idag. Och jag ska inte se ut så häller. Jag är inte en tunn och nätt tjej. Det har jag aldrig varit…. Och det är inget jag eftersträvar. 😉
Att acceptera sig själv som man ser ut är inte det lättaste, inte för mig i alla fall. Men jag blir bättre och bättre på det! Varje dag tittar jag på mig själv i spegeln och tänker några snälla tankar om vad jag ser. Ego boostar mig helt enkelt! 
Balansen i matbegäret börja infinna sig också. Jag äter fritt fredag kväll, hela lördagen och sen söndag förmiddag. UTAN att hets äta och äta tills jag mår fysiskt dåligt. Jag äter det jag känner för… och lyssnar jag på min kropp vill den ha bra mat. Visst vill jag ha godis och gott också… men det är bara gott några bitar sen känner jag att det räcker. Jag MÅSTE inte trycka i mig allt bara för att jag kan. :-)
Det är ett lugn som börjat infinna sig hos mig. Men nu är jag en extrem rutin människa och älskar att leva mitt inrutade liv. Jag trivs med mina matlådor.
I slutet utav januari kom en dag som jag fick prioritera bort gymmet… Det tog mig nästan två veckor att acceptera att jag missade en träningsdag. Varför? För att jag är en rutin människa! Så nu i veckan som var utmanade jag mig själv… jag hoppade över ett träningspass igen. För att bevisa för mig själv att jag faktiskt klarar av det. Och se… det gick bra! Inte sagt att jag ska börja hoppa över pass på regelbunden basis. Men jag ska häller inte vända ut och in på mig själv och stressa halvt ihjäl mig för att komma till gymmet.
Jag är mitt i min off season och livet måste ha mer innehåll är gymmet och matlådor. Om jag inte tillåter mig till det så kommer jag aldrig hålla långsiktigt i den här fitness världen. Och det är verkligen inte min plan!
Min tanke är att detta bara är början av min resa!! 😀

Lite blandade bilder… bland annat
Goa semlor som jag bakade förra helgen till efterrätt…
Min frukost i går…
Formen – Så ser jag ut nu!

image

kommentarer, 152 Visningar

Kommentarer

kommentarer

ammi

Posts Google+