Vem vill jag vara!?

18 februari, 2015
18 februari, 2015
Sierra at Tahoe, USA

 

 

Ja, vad hände egentligen sen. Hjulet har snurrat i väldigt snabb fart men jag vill ändå blicka tillbaka för att ni ska få med er min resa till vart jag står idag, hur jag kom dit och vart jag är på väg.

Jag får ofta frågan hur jag tränar och varför det gått så bra för mig inom OCR på så kort tid. Jag har svårt att ge ett enkelt svar på det. De som känner mig är inte alls förvånade och inte jag själv heller. Träning har alltid varit en stor del i mitt liv och har alltid haft väldigt lätt för mig inom många idrotter.

Rastlös, myror i benen och envis är något jag alltid har fått höra och upplevt själv. Det tillsammans med en känsla av att alltid vilja göra rätt för mig, att alltid göra mitt bästa. Ja, jag har alltid velat vara bäst och vinna men är sällan en dålig förlorare eller bitter för en sämre placering än förväntat (nu pratar vi nutid). För mig handlar det mycket om vem jag vill vara och hur jag ska komma dit. Som min pappa alltid sagt: ”du kan bara göra ditt bästa”, det hänger alltid med mig ur två perspektiv.

  1. Jag kan bara göra mitt bästa och har jag gjort det så finns de inget att vara missnöjd över. Sen finns det självklart alltid saker man kan förbättra och saker man kunde gjort annorlunda som man ska ta med sig. Men va inte så hårda mot er själva 😉 Klappa dig själv på axeln och gå vidare mot nästa mål.
  2. Jag kan bara göra mitt bästa och tänker göra det, nu handlar det om att verkligen göra jobbet också. Varför ska jag göra något på halvfart när jag kan göra det fullt ut. Så här resonerar jag inte i allt jag gör, men när det gäller saker jag brinner för så är det alltid det jag försöker göra.

MEN! Ingenting kommer gratis. De må vara klyschigt, men så sant. Ja, till viss del har vi olika genetiska förutsättningar, men i slutändan så handlar det om hur mycket vilja, tid och kraft vi väljer att spendera för att bli bättre på vår sak. Vi måste ha inställningen att vi kommer klara uppgiften. Du ska redan vara framme i din vision, tanke innan du tagit första steget.

Jag ser mig själv som en vinnare! Vad jag är på pappret är inte lika viktigt som kraften jag lagt ner och känslan bakom det.

Jag är långt ifrån någon expert inom detta, det här är bara hur jag tänker.

Så för att sammanfatta: Det handlar om att utgå från sig själv och vara ärlig. Vart ligger mina styrkor och svagheter. Vad kan jag finslipa och vad måste jag jobba hårdare med. I mitt fall var det löpteknik och konditionen som behövde ett rejält uppsving. Styrka och kroppskontrollen fanns där, men behövde mer finlir än tufft jobb.

—————————————————————————————————-

Så vad hände sen?

Placering

2               2014-05-24        Borås action run 5km
11             2014-09-06        Toughest, Oslo 8km
5               2014-10-18        Toughest, GBG 8km
1               2014-11-29        Skinny Chimp sprint championship, Manchester
1               2014-11-29        Urban Attack Championships, Manchester
1               2014-11-30        Superior race, GBG 4km
1               2015-01-30        Mini-Bootcamp Challenge, Göteborg

och vad händer nu?

Planerade lopp

28 mars    Bootcamp Challenge
2 maj        TOUGHEST malmö
9 maj        Borås action run
16 maj      TOUGHEST umeå
23 maj      TOUGHEST sthlm
6 juni        TOUGHEST ahlborg
27 juni      Toughest 24h
5 sept       TOUGHEST oslo
26 sept     TOUGHEST köpenhamn
10 okt       TOUGHEST göteborg
17 oktober OCRWC – OCR World Championship (ej kvalat än)
18 oktober OCRWC – OCR World Championship (ej kvalat än)

Mycket tankar nu, hur har jag egentligen tränat 2014? Hur bör man träna inför hinderbanorna och hur tränar jag nu?

Next time on OCRKarin ;):D

 

ocrkarin

Posts Facebook Google+

Jag läser nu mitt tredje år av fyra på Osteopathögskolan i Göteborg och utbildar mig till Osteopat. Innan dess har jag läst en termin på Sjukgymnastprogrammet i Göteborg, 30p. Jag började läsa till Osteopat för att utveckla mina kunskaper inom kropp och hälsa. För att kunna hjälpa människor till ett starkare och friskare liv. Tidigare har jag spelat fotboll i division två och var lagkapten som 17 åring i division 3. Jag har alltid varit driven att föra människor, grupper och mig själv framåt genom att inspirera, motivera och leda. Från 2008 har jag åkt mycket snowboard, cyklat, löpning, klättring och längdskidor. Idag tävlar jag i OCR- Obstacle Course Racing, hinderbanelöpning sedan i maj 2014 och satsar på en bra placering i VM 2015.