#Theproject vad händer? Fettmätning utgångsläge och resultat, för egen del..!!!

Michaela Augustsson —  5 januari, 2014
5 januari, 2014

Tjabba tjena!
var längesen ni nu hörde om projektet och Coach J`s förvandling. Anledning? har han dött: NEJ (bara nästan) Ha han gått i ide? NEJ (bara nästan) Har han åkt till Thailand för ”träningsläger”? NEJ (och det är verkligen NEJ)
Coach J är hemma, safe and sound, men som vana trogen åkt på ytterligare en långdragen förkylningsperiod som i hans fall alltid sätter sig hår och ansträngande på lungorna. Han har tidigare haft problem med infektionskänsligheten och lungorna under hela uppväxten unde vinterhalvåret och är van vid att hantera dessa perioder vilket jag finner fascinerande hur bra han hanterar det.  Med gott humör strikt kosthållning och ett lugn i att det får väntas ut och ta den tid det kräver.
Men det betyder också att det inte går att träna så mycket under dessa perioder 🙁  Därmed har upplägget, både kost och träningsmässigt varit tvunget att justeras och planeringen omformas.
Det är så det verkliga livet ser ut, det kommer gärna i vägen, bjuder på oplanerade situationer och omständigheter och ger dig ibland en smäll på käften bara för att se om du är vaken ! Det som är relevant och mer intressant hur du hanterar det? Hur du väljer att planera in de motgångarna  och se till att ta fram plan B när det inträffar (har du den planerad?)! Lägger du dej ner och ger upp vid varje motgång? Ursäktar du dig själv med allt det livet sätter dig på prov med, eller ser du det som ytterligare utmaningar inför dig själv att hitta lösningar och hantera för att bidra till fler erfarenheter och verktyg att ha med dig på din resa?
I vårt fall med #TheProject så har vi gjort precis så, hittat lösningar. Både jag och Joachim är ganska lösningsintiktade personer därmed finns det aldrig någon återvändsgränd, bara ytterligare ett nytt sätt att ta sig igenom, eller över, eller under väggjäveln :D!

Så med det sagt så har jag nu under helgen varit i Gbg för att hälsa på, fettmäta, uppdateras och kontrollera hans hälsostatus. Det är fortsatt rossligt, hostigt och slem i lungorna vilket gjort att i fortfarande avvaktar med träning.

Fettmätning visar på en faktisk fettnedgång procentuellt. Även mätpunkterna har hållt sig lika eller minskat, vilket visar på effekten av kontrollera sin situation mer med kosten då man inte har möjligheten till att träna. Vikten är något lägre och volymen i muskelcellerna är märkvärt påverkade relaterad till avsaknad av styrketräning och glykogeninlagring. Men denna kommer snabbt tillbaka när träningsätts igång igen och mer kolhydrater intas i samband runt och iochmed träningspasset.

Så summasummarum, nästa veckas hoppas vi på att Joachim får bli frisk och återgå till att bekanta sig med gymmet igen 😉

Senaste formbilden innan sjukdom inträffade. Grymt!

 

Från det ena till det andra!
Jag vågade mig också på en mätning äntligen. Jag brukar ju som sagt aldrig varken väga mig eller fettmäta mig offseason. Tycker det är irrelevant faktiskt. Kollar mest spegeln hur det känns, om min kropp mår bra, är jag pigg och har energi och kan tränar hårt =) (mina kläder skvallrar en hel del också..oopss = dyrt! )
Men hör och häpna, eftersom jag har lite småplaner som inte är helt spikade än så börjar det bli dags att åtminstone kolla utgångsläget och lägga fram en plan inför 2014 års bravader och erövringar 😉
Så här nedan följer mina mätsiffror från gårdagen, med årets tyngsta vikt, (och för mig tidernas) fylligaste, kurvigaste men bekväma form 🙂 Inga krusiduller, inga halvsanningar eller ursäkter: rent och naket fettspäck och en hel del ökad muskelmassa tror jag som lagt sig ganska smickrande ändå 😉

Client: Michaela Augustsson
Weight: 64
Date: 2014-01-04

 

Chest: 2,3
Suprailiac: 11,7 (candy-spot!!)
Thigh: ca 21,6 (Squat-spot, and pure fat 😉 )
Triceps: 12,1 (women-östrogen-spot!! ) =p
Midaxillary: 4,4
Calf: 7,8
Biceps: 4,2
Subscapular: 6,7
Knee: 4,7
Abdominal: 7,8
Lower back: 6,4
Cheek: 3,4
Umbicillal: 6,2
Hamstring:
Chin: 6,0 (hamster-spot)
Upper trapezius: 7,5
Outer deltoid: 9,8

 

Body Fat %: 15,46 %
Body Fat lbs/kg: 9,89 kg
Lean BW lbs/kg: 54,11 kg

Nu har man ett utgångsvärde 😉 Ska bli kul att sätta igång med en ordentlig diet med syfte och mål snart framöver! Känns som man nu efterlängtar det och är sådär najs motiverad igen efter ett lagomt år off 🙂 Mot AF-scenen och en förbättrad form och ökad prestation 🙂 Hejja hejja hejja!

Bjuder också på ett litet filmklipp från gårdagens benpass som utfördes med min vän Thomas på Almedal Nordic Wellness, fokus på paus-böj för att koppla ur stretch-reflexen (skall dock öka till 4-5sek i bottenläge enligt de studier som finns!) och fokuser på att försöka bli stark i min svagaste position, explodera upp. 🙂 riktigt bra övning att komplementera med so jag börjat experimentera mycket med i olika basövningar för att bygga styrka.

länk till facebook: https://www.facebook.com/photo.php?v=10151871948329067&set=vb.568894066&type=2&theater

(Kunde tyvärr inte ladda upp filmen här just nu, men råder er att ta en titt på min instagram: michaelaaugustsson eller facebook sida med samma namn)

Stor jäkla byggar-kram på er 😉

// M

Byggararmar 😉 riktigt duktiga på att omfamna och krama.. hårt 😉

 

Michaela Augustsson

Posts Facebook Google+