#TheProject, Mamma-träning & Egenträning med Blåsor och Sveda !!

Michaela Augustsson —  20 oktober, 2013
20 oktober, 2013

YAALLA YALLLAAYAAAAALLLAAAAAA =)

Tjabba!

Veckorna rinner på! Här kommer utan krusiduller lite catch-up om vad som händer under dessa veckor.

Precis nu är jag hemkommen från ett möte med en tjej som är initiativtagare till en grym utmaning för mammor #attblimittbästajag under en begränsad period skall ett dussin mammor utmana sig själva att bli en bättre variant av sig själv genom att tillsammans ta sig igeno mot och medgångar med tips, trix, motivation och delade erfareneheter. Fina vinster i potten och jag gillar skarpt detta initiativtagandet för mammor att hitta tid, motivation och övningar för att komma igång och vidare i sin träning och kropp efter en graviditet.  Jag blev tillfrågad att visa några övningar som är bra efter en graviditet och för mammor som vill komma iform att gå igenom lite och visa utförande.

GIVETVIS, alla sådana initiativ ställer jag mig mycket positiv till och bidrar i den mån jag kan för att hjälpa och bidra med det jag kan och förmedla information. =) mycket trevligt och dessa mammor kan ni följa och tadel av via denna hashtagen ovan samt via bloggar här.

Denna session var fokus på bålstabilitet som är en viktig del att hitta igen (eller för första gången) efter en graviditet (och de flesta av oss skulle behöva mer grundläggande träning i detta faktiskt i skadeförebyggande och muskelbalans syfte)

Övningar som togs upp var att överhuvudtaget hitta den djupa bukmuskulaturen:

– m.transversus i ryggliggande med 90gr i knäled. Sug naveln mot ryggraden så svanken pressas ned mot golvet och knip som om du skulle knipa av din pisse-stråle 😉 samtidigt känner du med dina fingrar precis under höftbenens främre kant in mot mitten och känner en anspänning. den skall INTE övergöras eller ta i en massa då den ytliga muskulaturen istället tar över, en mycket liten aktivering är det som händer men som känns ganska bra när man får till det. Och iland är det mycket svårt, och vissa av oss har dålig aktivering av denna då den ytliga muskulaturen tar över innan denna aktiveras.

Plankan är en övning som är bra för att jobba statiskt och aktivera kor(core)setten;) Viktigt att inte svanka för mycket, tappar man ryggen skall man sluta, då orkar man inte längre aktivera. Eller puta upp rumpan för mycket då avaktiverar vi och tar i mer med benen. Jobba från början kanske från knäposition 30sek upp till 90sek sedan på samma sätt på tårna :)

 

– Sedan behålls denna aktivering genom alla övningar. Bäckenlyft i olika varianter samt bäckentippning på pilatesboll var andra övningar som utfördes. Allt för att hitta kontroll, känna skillnad och återfå rätt hållning och aktivering av den inre djupa muskulaturen.

Therese utför bäckenlyft i olika varianter, allt för olika svårighetsgrader och utmana sig själv. ALLTID hålla bålen och ha höfterna parallellt och pekande mot taket

Grymt KUL och BRA initiativ till mammaträning Therese =)

ANNARS händer detäven gejjer hos min grymma Coach J som nu avverkat 2a veckan av diet, och nog har det gett resultat alltid !!! Fassen vad kul. Fantastiskt kul att arbeta med någon som är så grymt inbiten, okräsen, radikal utan krussiduller, utan gnäll. JärnHJÄRNA, FOKUS ,Kö Ba Kö 😀 haha.. så jäkla grymt Jocke, Bra jobbat.

#BAM ren kost, hård träning och målsättning ger resultat. PUNKT!

Lite justeringar i kosten har gjorts då vardagsmotion ändrats samt vikten minskat snabbt. , så höjt litegrann i intaget, främst protein, samt sett över fördelningen av aminosyror i proteinpulserna. Har nu gått över till Bodyscience BCAA XX tillsammans med  Bodyscience Leucin för att öka den anabola effekten och minska pyttefnutt lite i sötningsmedelintaget . Detta på Jockes egna begäran då han som sagt vill köra totalt rent nu i början så långt det går.
Riktigt kul då jag själv lär mig massa oh vi bollar ideer tillsammans med mig som slutgiltiga BOSS 😉 hehe.. (little-miss-BOSS…. kind of like that ;D)

Ni kan läsa mer om #TheProject och dagsformen på Joachim Här

Jag kommer att åka ned till Gbg nästa helg för en ny check-up fettmätning, justering och träning! Skall dessutom passa på att hooka up med flera ur teamet MMSports och Team Bodyscience för träningspass under helgen.
Sedan att få lite mer träning och hjälp i chins och dips av de som kan är en bonus 😉 KOmmer även att träffa fler av de som skall tävla nu i December på Decembercupen i Lund 23-24 Nov, skall bli riktigt KUL =)

Lite chinsexperthjälp till helgen så ska vi nog utveckla ett och annat =) Kristian Sewen om någon vet hur man kan utveckla sina chins :) Här en bild från SM 2013 när jag fick lite tips i reppowermontern när jag blev rastlös 😉

För egen del så tror jag jag varit skengravid och sockerberoende senaste 2 veckorna (kan också bero på att varenda kollega fyllt år och bjudit på kak/tårt fika hit och dit tills man sett dubbelt) Och jag inte kunnat säga nej till, ätit, ätit sovit och ätiti lite till. HEEEELT SJUUKT! Finns liksom ingen botten i mig, hmm..

En av alla frossardagarn under veckorna! Från en fest för en kollega i veckan,Hon jobbar med bröstcancer patienter och besteg i somras kebnekaise som bakgrundsinfo. Massa små bröst cupcakes, En stor patte och sedan kebnekaise 😀 haha smakade fantastiskt! 😉

MEN jag tränar på bra också och har en grym våg med all överskottsenergi ffa i styrkemomenten och har kört säsongsbästa i
böjjen på 110kgx2,
dragit 110kg i marken och
singlat 70kg i Bänken..
Bara lite random sådär. Känns helt ok att maten (och kakorna 😉 )gör lite nytta i vart fall;)

Dessutom har jag ökat i dipsen och chinsen. Lärt mig hur man kippar i chinsen såkallade fulchins;) Men som är bra att kunna dra nytta av för att få ett flyt, öka repsuthålligheten. Så jag varierar dessa chins med vanliga stykechins :) Samma gäller dipsen, styrkedips 2 reps på 25kg extra , vilket ger härliga 90fucking pannor att lyfta upp och ned 😉 haha.. #KÖTTBABE 😉

STRONGISTHENEWSKINNY …. Yes I know 😉 … Armhävnigar med extravikt, lite bicepscurl med topp och bottenkontraktion. =) Härligt med lite skrik-tungt träning!

DOCK medföljer ju några bieffekter av allt detta greppande i chinsen… ONT SOM ZLATAN i händerna emellanåt då jag får blåsor som sen blir valkar som sen rivs av och blir fiiinfina svidande sår 😉 …
Men … vem är man att gnälla med sina byggarbetarhänder.. e välla bara att hitta ett sätt 😉

Skönhetsdefekt?;) Hela jag är nog en Skönhetsdefekt, haha.. !! (Det gula är intorkat magnesium, fräsch värre 😉 )

FUCK IT!! 😀 Men som sagt, det finns inga problem, bara lösningar 😉 Tejpning funkade ganska bra faktiskt, Noterar ni min tejpning så ser ni att jag har mest problem på fingrar, vilket betyder jag måste justera mitt grepp litegrann. Tror jag håller lite galet nämligen, vanesak I guess :)

 

Näpp, nu ska jag ladda inför att draiväg och köra ett bra söndags-benpass =) Yez Yez YEZ!!!

Talk to ya soon*

 

// M

Pajas-APA från SM i Västerås, men här kunde jag se varför ytterligare 2 av mina jeans spruckit vid försök till att tvinga på dem samt de flesta andra inte längre går på.. (köpte herrmodell BAGGY-Jeans senaste :/ wtf…? ) … Hejja BIG ASS & QUADS, haha 😉

kommentarer, 933 Visningar

Michaela Augustsson

Posts Facebook Google+