BÖJ är SKÖJJ ;) Utvärdera och utveckla ditt djup i knäböjen

Michaela Augustsson —  11 september, 2013
11 september, 2013

Tjena hejsan!

Ig¨r var en dag som präglades av löjlig träningsvärk iallt från armar, rygg, mage, och hals (!!) Sviter från söndagens ryggpass med marklyftkalas och chinspepprande (efter en veckas ängläge och sjukdom , va fan är lagom 😉 ) Så med den stela ålderliga kroppen fick jag lov att ta det som gick BEEEEEEN !!! Såklart , why NOT ;D!

Chins Chins Chins.. och lite mark! (jag blir staaarkare!! ) 😀 just "hang" in there.. höhö.. testade förövrigt Grrriip sprayen från MMsports! Funkade bra =)

Dagen till ära hade jag också fått leverans från MMSports med mina nya grymma kompressionstights  ! har ju ett par sedan innan, med silver.. nu körde jag Svart, gööör snygga. Älskar dem =)

" TOOIGHT LIKE A TOOIGER ".. haha.. ! Känner man sig inte slimmad i dessa gör man de då aldrig, skulle lätt kunna gå i dem jämt 😉

Så det var ju bara kul att få gå och böjja till det lite.  Jag tänkte jag skulle testa en liten egen utvärderingsvariant på mitt djup i böjjen. tyckte den var så grym att jag var tvungen att dela med mig !!

Jag tränar ju som sagt oftast ensam,vilket jag trivs med allt som oftast 😉 haha.. ! Dock kan det bli svårt att hålla koll på teknik och djup alltid, så igår ville jag måtta upp mitt parallella läge och lite där under (helt enkelt godkända böj !)
Jag som är kort i rocken så fungerar inte att ställa en vanlig bänk (modell standard) och squatta då den blir för hög för mig. Däremot sprang jag runt som jag brukar göra och kollar runt på saker på gymmet och fuderar på hur jag ka använda dem på olika sätt för att stilla min kreativitet i övningar ibland när jag tröttnar på standard;) Såååååå….
Jag hittade små brädor som används vid zonerna i gymmet för cirkelträningsstationer (SATS brukar ha sådana) som man kan ha under fötterna för att justera positioner. Ser ut som låga stepbrädor. Dessa staplade jag till önskvärd höjd som jag måttade ut i spegeln med att utföra knäböj så jag stötte i med rumpan precis under parallellt då det blir so en sensorisk input att vid tuch med stumpen gå upp igen! Och då vet man att man varit i en helt godkänd böjposition och lär in det djupet mer och mer vid utförande!!
Easy peasy, super bra när man kör sj =)
Jag valde att trappa uppåt sålänge jag kunde hålla snäppet under parallellt sedan höjde en bräda när jag kände att jag inte klarade det riktigt och  fortsatte så.. Då hade jag en utvärdering i vilken vikt jag skall sträva mot att klara parallellt på, i mitt fall var det igår 95kg.

Jag har en lite opedagogisk bild men hoppas ni förstår av min beskrivning! Har ni inte sådana grymma småstepbrädor som inte är för höga, och går att sänka/höja i små steg så tycker jag att det är helt befogat att bunkra vikter i staplar på gymmet vide dessa pass!! (skyll på mig 😉 )

Här är stepbrädorna jag pratar om. Lätt att komma ihåg hur många för ditt djup, lätt att öka, lätt att sänka och ge en input och bana in rätt djup !

Dessa böj kombinerades sedan med Nordic Hamstring övning (aka finnen) i ribbstol och sittande lårcurl! känns även det idag 😉 Gutt Gutt.. !

Hoppas detta tips är till nytta för någon av er därute, ffa ni som tänkt köra reppower framöver är ju givet!! 😉

 

Hej så länge !!!

// M

 

Kom ihåg kompisar!! HA massa massa kul i gymmet också.. 😀 bara fantasin sätter gränser på vad man kan toka sig med och samtidigt träna HELA kroppen =) Här utförs plankan varvat med armhävningar på inte en men två bollar =) HELA KROPPEN är engagerad kan jag säga, och emellan frustrationen är det sveeiin kul 😉 haha..

Michaela Augustsson

Posts Facebook Google+