Nu är det slut-sjukat! Svullat, chillat & återhämtat! Nu kliar det i mig inför TRÄNING…!!

Michaela Augustsson —  14 juli, 2013
14 juli, 2013

Hejj!

Idag söndag, nästan en vecka sedan jag kände av mina första symtom av förkylningen, ve och fasa! sedan dess har jag kämpat med feber, halsont, tungt huvud, snorig näsa och denna otroligt jobbiga och förödande hostan. 🙁 JA HATAR ATT VARA SJUK! och tur är väll att jag är det mycket sällan. Men otålig som jag är har jag svårt att förlika mig med att bara ligga hemma och göra ingenting, blir otroligt rastlös.
Men men..  Mår iaf bättre nu, så hoppas det skall få hålla i sig:)
iaf blev jag också väldigt sur då jag hade haft planer på att sätta igång på träningsfronten med lite nya upplägg både för träning och kost (och vad bidde de då da?.. Det bidde ingenting av nånting!) Tanken är att hoppa med i ännu en utvärderingsgrupp för ett nytt träningsupplägg utformat av Coach J . Här följer en enkel förklaring av syftet med programmets upplägg och övningsval, (som ni i viss del kommer få bli introducerade i i veckan)  :

 Syftet är att få pump i muskeln i början av passet så att muskeln blir blodfylld och bättre kan ta vara på träningsnutritionen. Därefter aktiveras nervsystemet och man förbereder för att köra tyngre densitetsset med blodfyllda muskler. Muskeltillväxten är resultatet av de mikroskador som uppstår samt den anabola miljön som skapats i muskeln både under och efter passet. Träninsnutritionen ser till att muskeln överfylls med näringsämenen och vätska ger en kraftfull anabol signal. Under passet varvas tung densitetsträning med explosv träning , reusltaten är tillräcklig stimulans utan risk för överträning.

Igår var faktiskt första dagen som kändes mycket bättre, och jag var t o m med och lirade lite beachvolley i det fina vädret, sen fyllde jag på ordentligt på Mongoliska buffen här i Karlstad! GREAT,

lilla cheyyen med stora magen 😉

Vilar ut matkoman på Karlstads bästa brygga #Bryggudden

Im coming back, lite tjockare, lite klenare till en början med med en massa jäkarannamma .. som vanligt 😉 Vi vet ju att det funkar och går ganska fort bara man får rättsida på framförallt sin träning igen 🙂
Nu har jag ju haft mina semesterveckor, firat, festat, ätit och levt loppan obegränsat med avsaknad av rutiner och struktur. Och det har varit behövligt, skönt oh jäkligt skoj. Dock under nebegränsad period, annars känner jag mig lite vilsen tillslut, inte helt rätt, och vill gärna tillbaka till mål att jobba mot, rutiner att infinna sig i, saker flyter lite lättare då och dessutom i mitt fall mer automatiskt 🙂
I samand med min förkylning fick jag iaf ett väldigt uppiggande paket hem. BÄSTA sponsorerna MMSPORT  levererade inför mitt igångsättande nu i veckan, wiihoooo.. då blir man än mer taggad !! Tummen upp

Sådanahär gott&blandat föredrar nog jag i slutändan ändå;)

Kommer för första gången testa Jacked Agmatin i samband med mitt nya träningsupplägg. Skall vara en grym pumpprodukt tydligen, så det lär ju bli korvskinn i samband med detta upplägg 😉 haha— Gött!

När det kommer till näringsnutritionen, alltså näring inna under och efter träning är där allt fokus kommer att ligga kcalmässigt i princip. (Som det alltid gjort för mig under en längre tid  iofs) Mycket mer kolhydrater kommer att pumps i mig framförallt innan , ätaätaäta,namnam;) för att verkligen stimulera den anabola miljön i muskeln under passet. Med det sagt ska det bli intressat att se hur jag ska sköta fördelningen av kcal under resten av dagen då jag gärna vill ligga på åtminstone ett litet energiunderskott, mja det ska jag klura på:)
Det viktigaste för mig är också att jag är pigg och fräsch under jobbets alla timmar och kan leverera och prestera och lära mig massor där. SÅ det skall också läggas in i beräkningen och utvärderas.

Jag har fått en massa fina fina underbara rörande brev/inbox/medd av otroligt många fina människor där ute som skriver motiverande om hur jag inspirerar och motiverar dem med min egen passion för träning och hälsa. Det betyder verkligen världen för mig att få höra alla era fina ord och det vill jag ni ska veta!
JAg blir lika rörd VARJE gång, d jag fortfarande inte tycker att jag gör något annorlunda, jag kör mitt race, fokuserar mycket på mig vad jag vill (EGO) hur jag ska ta mig dit och är otroligt målinriktad och seriös i de avseenden, och sen skall allt vara jäkligt kul också för att fortsätta vara intressant! Då tycker jag det bara blir än roligare att folk kan motiveras och inspireras av det i sin tur, och att det lyser igenom hur mycket man lägger ner själv, men alltid med en glimt i ögat och alltid utan att försaka glädje, samt kunna hålla fötterna på jorden och rätt prioriteringar i fokus !
Iaf <3<3<3<3<3 Kärlek till er alla *

Bästa medicinen kom från era fina ord! =)

Gällande prioriteringar får jag också mycket frågor om framtida tävlingar, när jag ska tävla, om det blir tävlingar i år etc.
Jag kommer inte att tävla i år 2013! Detta främst för att verkligen få rätsida på mitt nya liv, som sjukgymnast 🙂 Satsa på att skaffa mig ett bra och trivsamt jobb, i en bra och trivsam stad.
Det kan låta enkelt, men IKKE. Jag måste börja höra mig för snart igen och dra i alla trådar jag kan.Jag tar aldrig något för givet och vet att man behöver jobba sig till det man vill ha!

SÅ nu ska jag förbereda inför start på nya jobbet imorgon  på heltid i 6 veckor framöver!! E hel el att stå i och viktigt med tungan rätt i mun.. Men ska bli galet kul! Dessutom läääängtar jag till att få sätta igång på gymmet igen. Kanske tar mig en lite lättare helkroppsgenomgång senare ikväll om allt känns bra, bara för att påminna kroppen om vad som komma skall och att den ska få känna lite glädje igen istället för all sängliggande 😉

Puss på er alla sålänge *

// M

Strong & Fit ;), The Best Combination There Is!!

Michaela Augustsson

Posts Facebook Google+