Om det inte bidde efter tränings-schemat.. vad bidde det då da?

Michaela Augustsson —  24 juli, 2011
24 juli, 2011

Hej hallå ute i cybervärlden…

Vill börja med en tyst minut ( jag gör en nu i textskrivandet ) för alla de omkomna och drabbade i det hemska ofattbara som drabbat Oslo. Har så många vänner och bekanta som bor och jobbar där och det hela känns helt surrealistiskt….  Det blir helt plötsligt så nära, det kunde varit du eller jag! Jag skänker mina tankar till alla er därute som drabbats både direkt och indirekt… det är en galen värld vi lever i…..

Sedan hoppas jag alla haft en fantastisk vecka och helg och att ni som har semester njuter till fullo =) Det försöker jag göra i Karlstad  iaf.. Har ju varit ledig nu sen i tisdags, och åker tillbaka till Västerås på Tisdag igen som det verkar. Men jag njuter i fullan drag.. av både det enda och andra, mycket god mat, härliga promenader, träffar många fina vänner som också är hemma under sommaren..

Toppen över i:et hade varit att få göra några grymma träningspass också…. blir frustrerad av att träna ”lätt” eller att över huvudtaget avvika från schemat… 🙁 Men jag vet också att det är behövligt, och så stel som jag varit i nacke och skuldror denna vecka är att klassificeras som sjukpesionär alltså.. Herregud vad stel jag är, och vad ont det gör!! Då blir jag arg, har varit lyckligt lottad med skavanker vad gäller styrketräningen under hela tiden och då reagerar man än mer när något känns utöver det vanliga!! Men inget gnäll hjälper, jag försöker tänka på hur jag tränar, och ser till att fokusera en hel del mer stretch och rörlighetsövningar i träningspasset för att mjuka upp. (Väl hemma i Västerås igen får jag snällt gå och be om lite mer massage 😉 )

Så what am I up to at the gym dessa pass då, när  det inte blir några tunga mark eller rumänska böj, inga rekord i knäböj eller tunga pendleyroddar….? [superemotions file=”icon_eek.gif” title=”EEK”]
Jojoo då blir  det övningar som inte kräver särskilt mycket vikter, mycket ben övningar, funktionella övningar och lite roliga disco-hög reps curlande[superemotions file=”icon_lol.gif” title=”Laughing Out Loud”] hehe…

Igår t ex såg det ut som följande:

* Rörlighetsövningar ( Har alltid haft ett inslag av dessa sedan 2010, nu är det dags att göra det fullt ut ordentligt 😉 )

* Styrkekomplex enligt PASS 3 

Cirkel 1 ( 3 set )
Armhävningar ( Explosiva ) 12 st
Kettlebell sving ( Körde med mycket lättare vikt och jobbade med att hitta känslan i baksida lår ) 15 st
Sido plankan ( Med fötterna på pilatesboll ) 60 sek på varje sida
Crunches på bänk ( med skuldrorna utanför bänken och hållande ett rep runt nacken för att slippa koppla i nackmuskulaturen när jag tar i i crunchen ) 15 st

 Cirkel 2 ( 3 set )
Hantelcurls ( Körde lättare vikt just för underarmarnas skull och övre trapezius ) 12 st på varje arm
Rumänska enbensmark ( utan någon vikt, enbart framåtlut och ett exemplariskt utförande 10 på varje ben ) Svårare att utför utan vikt märkte jag, man får liksom ingen mot tyngd utan det blir mer en stabilisering/balans övning utan vikt plus att det statiskt suger i baksida lår. jobbar mycket mycket med anklarna också för att behålla balansen.
Triceps extension ( Lätta vikter och ca 15 reps med rep )
Bulgariska splitböj ( mellan två bänkar utan vikter och med fokus på att gå så djupt ner mellan bänkarna jag kan lägga all min tyngd och vikt framåt, utan att knät hamnar över tårna i utfallspositionen, och enbart ha det bakre benet som stöd under uppresningsfasen då jag på det sättet jobbar framförallt med framsida lår. det suger på bra alltså..Jeeez ) 15 -20 reps på varje ben.

Cirkel 3 ( 3 set )
Denna cirkel följer inte alls programmet utan jag körde på känn vad jag ville ha med mer av och vad jag inte fokuserade på just nu etc.
Mage, omvända crunches på bänk ( hantel mellan fötterna och en fällknivs position där du drar benen och överkroppen mot varandra)  12 reps
Gående utfall ( utan vikt med fokus på att gå ner djupt i varje steg och att sakta räta upp sig och innan nästa steg framåt sker kontrahera ( spänna ) hamstrings ( baksida lår )  i toppläge i ca 2-3 sek med det benet som skall steget framåt. En variant jag själv körde på för många år sedan ( finns säkert redan och har funnits länge men jag kom på denna modifierade varianten på utfallen då och körde efter detta konceptet då jag fick bra gensvar på baksida lår ) Om det är krångligt att förstå så ska jag lägga ut en bild senare. Men ett vanligt utfall med kontraktion i hamstrings inför varje steg. 20 st på varje ben. DET formar rumpa mina damer OCH känns!!

* Avslutade med lång stretchning och 45 min promenad. Lagomt pass [superemotions file=”icon_wink.gif” title=”Wink”]….

Det är bara att knyta på sig dojjorna och göra det bästa man kan på gymmet, ha fantasi och kreativitet för att hitta på annat som ger bra resultat när man inte för stunden kan köra det man hade tänkt sig. Och det finns ju oändligt mycket jobbiga saker man kan ha för sig.. bara fantasin som sätter gränser!! OCH mjölksyran, haha..


Jag hade bra energi under passet då jag varit på hotellfrukost buffe några timmar innan… Nam nam nam…Laddade upp rejält!

Detta var gott gott… Ni som känner mig vet ju att detta bara var första omgången.. och då höll jag ändå igen, var riktigt nöjd med mig själv =) hah..

Gutt…[superemotions file=”icon_razz.gif” title=”Razzberry”]! Senare på kvällen bar det av mot grillfest med fina vänner och vi hade köpt med oss Nötytterfile, bästa köttet!! SVINDYRT, men lätt värt :D.. Detta avnjöts med färskpotatis och sallad och ett suveränt gott rödvin, OCH ingen grillkväll är komplett utan Erik Lallerstedts CHILIBEARNAISE!! haha.. Jag kan förmodligen äta en hel bytta själv !!

GÖTT KÖTT! =)

Sedan kunde man sitta och ta igen svunna tider med sina nära vänner och även introduceras för endel nya 🙂  TACK Charlotte, Per och Ola för er inbjudan och Grattis till ert fina hus ;*)
Tog även en svängom på Karlstad sköna krog/nattklubb Koriander ! Lite för folktätt för att kunna skaka rumpan som jag hade velat men ändå kul att se folk !
Blev sent hem då jag följde min Johanna hem från krogen och inväntade hennes skjuts ( Finns så mycket dumheter här i världen så ingen ska behöva vara ensam ute sent en lördagskväll ) Det tog lite tid, men lika glad var hon för det då hon hittade både 3D glasögon OCH fick en godisklubba av söta människor som var ute på natten och delade ut klubbor.. sött! Som sagt så här glad var hon då .. <3

Min vackra Joahanna =)

 Idag blir det ganska lugnt, är bortbjuden på middag senare i eftermiddag och sedan vankas det lite myspyskalas för en vän! Det blir nog en softish skön dag helt enkelt… precis som det ska vara på semester! Men nu ska jag göra iordning lite frukost och sen ta sig en promenad kanske… alltid skönt! 

Bjuder på en fin bild när jag står och väntar på att toaletten skulle bli ledig… Lägger till med min allra skönaste sida!!

Man kanske ser ut så här om man är tillräckligt kissnödig.. Watch Out !

Take care out there*

// M 

Michaela Augustsson

Posts Facebook Google+