Kroppen är en maskin, helt klart!!

Michaela Augustsson —  11 juli, 2011
11 juli, 2011

Vilken galet intensiv och aktiverande dag =) På bara positiva sätt!

Började redan 09.00 imorse med att dra på sig inlinsen för att köra iväg mot Skultuna utanför Västerås ( ca 1,8 mil ifrån mig ) med Limpan! Vi hade bara hört att den vägen skulle vara riktigt bra och skön att köra men ingen av oss har kört den tidigare, vilket ledde till endel minst intressanta vägval, haha.. som vanligt! Som tur varnär vi hade snurrat runt ca 1 timme utan att ens kommit ut på den omtalde skultuna vägen så blev vi omkörda av inlines veteraner som var grymma, + 75 år alltså och rullade om oss sprättlätt! RESPECT! 😉 ( detta var inga amatörer mina vänner, det var skydd,hjälm specialtillverkade kläder samt en hand-ringklocka för att kunna plinga på folk framför, då snackar vi alltså… haha ascool ) de berättade iaf för oss hur vi skulle åka så vi hamnade rätt! TACK! ( vet inte vart det hade slutat annars 🙂  no offense Linus men… ) Efter bra rull och en och annan krampning i rumpan efter diverse olika uppförsbackar så nådde vi iaf Skultuna. Då bestämde vi oss för att ta oss ett dopp i deras utomhuspool, kostade 15 kr att gå in, superdupernajs.. hah.. Så bland poolarna svalkade vi oss och tryckte lite proteinbars och aminsyror medans vi kollade på alla barn som hoppade från trampolinerna och gjorde konster ( endel pappor visade sig oxå på styva linan genom att göra överslagsvoltar och piruetter för att sen stolt kunna brösta upp sig påväg till hopptornets trampolin.. hah underbart!! )
Sen tog vi våra ömmande fötter och krmapande ändor och satte fart hemåt igen.. Gick lite segare men ändock helt godkänt!
Efter ca 4 mil och en härlig lunch på ” kajen” senare var man hemma helt slut, hann vila 1 timma innan man stor i truten som man är lovat  dra iväg med Coach och köra ett grympass ( med lovat PB i mark ) Rygg under hans push!! Tur att man alltid lider av lite hybris tydligen.. Jises!  Men man ska hålla vad man lovar.. och det står jag för tydligen!

Efter att ha dyngladdat med EAA recovery, Jacked XX och vassleisolat drar jag iväg och kör PersonBästa i Mark IGEN!! 2 singlar på 100 KG, Eter 4 mil Inlines i benen… Eloge banne mig!!!

Jag var faktiskt riktigt riktigt nöjd med passet och att Jocke pressar mig precis så mycket som behövs för att komma över barriärer och slå egna personlig rekord. Han vet exakt hur han ska göra och kan också se vad jag klarar av , säga till mig att jag kan höja lite till, köra lite hårdare!! STEP UP  helt enkelt!! 😀 Och det är så kul när man kan göra det, att man klarar av att pressa sig så jäkla hårt som behövs, och som nu att man slår ifrån underläge visar bara på vad mycket det finna att ta ifrån. Kroppen är som en galen maskin helt enkelt. Har sagt det förut och jag säger det igen. Vinn över psyket så ställer kroppen upp till 110%!! True words..

Fjantar mig och taggar till på "mitt sätt" innan grympasset!! ( Mina nya byxor också fina va, man kan aldrig bli för rosa är tydligen mitt måtto nuförtiden;)

Som sagt marklyft! jobbade mig uppåt från uppvärmningset på 40 kg , 60 kg, 70kg, 80kg a 5 reps, 90kg a 3 reps. 95 kg  a 1 reps 100 kg a 1 1 reps, 100 kg a 1 reps!!

Nöjd redan vid 80 kg =)

Jepp..

Men sen var det banne mig dags för att ta itu med sitt möte på 3 siffrigt!!! Där behövs både dragremmar och bälte..

Min alltid lika härliga ansiktsgrimaser förklarar även här hur det kändes att dra upp 3 siffrigt med sina 58 kg på skakiga ben 😀

Ungefär här går mitt vrål mot sitt slut , vilket syns ( tavlan "skriet" har nu fått ett nytt ansikte, fråga de på Njoy Västerås idag .. haha )

man måste bara skrika när man kör tungt! Det ger verkligen mer och man kan ta i lite mer, så ni som stör er på sk ”stönare” eller de som skriker eller bara låter när de tar i och tränar ha då i åtanke att det vetenskapligt bevisats att det kan ge upp till 15% mer kraft när man skriker i ordentligt!! Jag skulle aldrig klarar av min tunga böj eller mark om jag inte fick skrika ur ordentligt, det kan jag säga :D.. intressant det där!
Det finns också en anledning till att jag bara använder ” de små” vikterna, dvs på höjden! tar jag 15 eller 20 vikterna så blir de för höga och jag får inte hela rörelsebanan i marklyften utan det tar stopp för tidigt. Blir mer kronlyft ( för att jag är kort i rocken 😉 ) så därför använder jag 10 orna när jag kör för att jobba genom hela rörelsen!!

Passet var ju givetvis inte slut efter marken ( vad tror ni liksom ;p ) utan fortsatte med andra grymma ryggövningar som bl a pendley rodd med 20 kg hantlar…

Varvades givetvis med UNDERBARA "liggande kobra"… say no more… 😛

Jajjamen folks! det var ett grymt träningspass efter en aktiv dag! Nu är det verkligen dags att bara vila äta och återhämta sig! Med gott samvete =) För att vakna imorgon och göra allt en ggn till 😀 haha.. typ! Härligt!

Gott natt och sov gott alla!!
// M

 

 

 

 

 

 

 

 

Michaela Augustsson

Posts Facebook Google+