Vårkänslorna spirar!! **

Michaela Augustsson —  12 april, 2011
12 april, 2011

Hej hallå!!

Är ni lika glada och uppåt som mig ( vädermänniska ) av att solen lyser och värmer upp hjärta och själ? 🙂 Underbart är det iaf, det är som att födas på nytt när våren knoppar fram och var och en kryper fram från sin vinterdvala!!
Undrar också om ni fortfarande läser min blogg nu när jag är klar med min närmaste tävling och nu ska försöka anpassa mig tillbaka in i ett ”normalt” liv med större frihet med mat och träning 😀 Det hoppas jag ju såklart då jag fortfarande kommer skriva om min träning och liv vinklat efter nästa planerade tävling och diverse projekt ( även om det just nu ska bli rikitgt skönt med en välbehövlig paus 😉 ) Och sen även kanske se om mitt ”andra vanliga” liv ( vilket det nu är ) är något sånär intressant att skriva om, haha …
Efter tävlingen i söndags tog jag  iaf helledigt från träning och allt vad motion heter! hade sån fruktansvärt träningsvärk i hela kroppen efter den påfrestning en tömning och posering under en dag innebär!! Det är intensivt med tävling alltså, både psykiskt och fysiskt! Mina vader efter de höga skorna värker och krampar lätt efter tävling alltså :D, samma med ländryggen..  Så jag bara gick runt hemma och städade och plockade och käkade naturgodis!! mmm…. en hel påse 😀 tyckte att jag var så värd den. Till mat blev det spaghetti och köttfärssås, som jag hade längtat:) mmmm…
Dock blev det lite för mycket för min mage och jag kände att en promenad satt på sin plats på kvällskvisten i det underbara vårvädret som nu letat sig runt i vårt land! En lång och skön promenad blev det för att rensa skallen efter helgens bravader och bara suga in doften av blöt asfalt och nyregnad skog ( det hade regnat lite innan ) Helt underbart! Gick och gick ( är fortfarande inte så haj på Västerås smågator och jag går ofta vilse med flit 😉 ) och det kändes grymt skönt!!
Iochmed det fina vädret så blir jag så superdupersugen på att få gå ut och löpa, tycker det kan vara så galet skönt. Så igår tog jag en liten runda ner till gymmet ca ( 8 km tur och retur)och körde lite  discoträning iform av balans övningar på pilatesboll som knäböj på boll, hitlershund och armhävningar på boll ( med en boll vid fötterna och en vid händerna ) Jag tycker sån träning är jättekul och man kopplar in alla de små stabiliseringsmusklerna och jobbar mycket balans och postural kontroll ( hållning ) och fördela sin tyngdpunkt! Ska ta några bilder nästa gång så ska ni få se , jag är ganska grym 😉 haha… Dock hade jag inte gjort dessa övningar på länge iochmed tävlingssatsningen och jag har en grym träningsvärk i rumpa och insida lår samt än mer i vaderna efter löpningen åxå! GÖTTANS!!
Idag efter flera timmars pluggande gick jag och Sofia iväg och körde BodyCombat på gymmet där jag jobbar! Det var också galet längesen och jag älskar att köra Combat, fart och fläkt och svetten sprutar, dessutom kan man ta ut alla sina agressioner och nedtryckta emotioner på sin låtsas motståndare!! , Jises vad stryk min fick 😉 Dock var det ju ny koreografi som jag inte kört förut och jag hatar att göra fel i början, blir skitgrinig när jag missar steg eller inte får till slag eller sparkar som det ska vara, men det är bara bra då slår jag bara lite mer och lite hårdare :D!! Nu ska jag gå reglelbundet så jag kan bli grym på koreografin !!

Om ni undrar hur man förhåller sig efter en avlutad diet så har jag lättare nu än förra ggn. Förra ggn kändes det bara tomt och konstigt när man haft någon som sagt exakt vad man ska äta när hur och vad i ett halvår! Nu känns det bara skönt och jag väljer ändå att fortsätta köra på någotsånär samma dietupplägg dock lite modifierad med lite mer kolhydrater men ändå inget frosseri ( det sparar jag till helgdagarna 😉 ) utan kör på samma måtidsfrekvens förutom att jag slänger in en protteshake och frukt under dagen! Det känns bra, och jag ska försöka hålla bra form då det ändå är dags för bikinisäsongen snart ju 😉 hehe…
Så nu ska jag inta dagens sista mål, får se vad det blir;) Lunchen idag bestod av kycklingssallad med fetaost och middagen kyckling och potatis med lite rödvinsås( lyxa till det lite en tisdagkväll;) ) så det blir nog lite kvarg och proteinpulver till kvällamat.. Valios laktosfria matkvarg är ju kung tillsammans med TopFormulas SkogsbärsProtein !! Värsta glassen smakar det som, tillsätt lite is and its Faaantaaaastiiic!!

Så de så…. over  and out så länge my sista`nd brotha`from another mother` 😀

// M

Fotograf: T. Ivering

 

 

Michaela Augustsson

Posts Facebook Google+