Rapport från F5-kvalet.

1 juli, 2013
1 juli, 2013

Nu hade jag kanske inte jättehöga förväntningar på mig själv den här gången men det gick helt klart bättre än vad jag trodde det skulle göra. Tyvärr var vi bara fyra tjejer på denna deltävling så det gäller att vänta in de tre återstående kvaldagarna innan jag vet om jag gått till final, men jag kommer redan nu att träna som om jag gjort det.

Invägningen gick bra, då målet var 62,4kg och vågen visade 61,9kg.

Första grenen blev Bänkpress, vilket gick bättre än väntat då jag laddat för att köra Chins först som det var utannonserat, som ändrades 15 min innan start(till ordinarie grenordning, pga färre deltagare än väntat). Nåväl, bara att tänka om. 51 reps @ 37,5kg är jag mycket nöjd med och jag hade gott om tid. Uthållighet är det som saknas rakt igenom eftersom jag ju inte kunnat träna särskilt mycket i vår.

Bicepscurl var således andra grenen och jag kan inte säga så mycket mer än att detta är inte någon favorit. Drog i alla fall av 30 stycken och fick godkänt 28 reps @ 17,5kg. Orsaken till att jag inte fick alla beror troligtvis på att ryggen släppte lite från plattan vilket är svårt att känna. Svårt att få ut optimal kraft i den positionen också tycker jag.

Knäböj då, största orosmomentet. Visste inte om det skulle funka alls då jag har haft problem med klämd ischiasnerv och knappt böjt något alls på hela detta året. Men lite coachning från Rookie Westin kändes det dock bättre och jag gjorde 25 reps @ 62,5kg väldigt kontrollerat och i mycket lugnt tempo. Verkligen en i taget. Tack Rookie!

Så ”äntligen” Chins! Hade missuppfattat nedräkningen och börjar för tidigt. :/ Får även ett par till underkänd av okänd anledning(men brydde mig inte om att fråga). 14 reps @ kroppsvikt är helt okej med så lite träning och jag gjorde ju faktiskt 17 stycken helt okej chins.

När det var dags för Dips var jag ganska slut i kroppen, har ju som sagt ganska dålig uthållighet just nu och får då inte ut min kapacitet. 25 reps @ kroppsvikt fick räcka, sedan var jag lite rädd att riskera en axel eller armbåge och det är inte ett par till reps värt och finalplatsen bör inte hänga på det. Själva dipsrörelsen var ingen problem men balansen generellt var kass och jag hade väldigt ont i underarmarna. Inte värt att riskera stora skador.

Foto:

Totalt 143 reps, vilket jag tycker är bra efter förutsättningarna. Nu blir det att träna smart och få upp uthållighet, explosivitet och tempo så kommer mina högt satta mål inför finalen att bli realistiska. 😉

Tack för stöd och gratulationer!

Foto: Martin Rosberg, Dcore.

Linda Samuelsson

Posts Google+

test