Ville vinna!

12 december, 2012
12 december, 2012

I helgen var jag på Fitnessfestivalen i Göteborg. För att hjälpa till i MM Sports gigantiska(!) och fina monter samt att tävla i Rep-power(som jag kvalade till bara 2 veckor tidigare). Killarnas final hölls på lördagen och dom var superduktiga med bra kämparglöd och fin teknik. Vi tjejer tävlade först på söndagen.

Vi skulle varit 6 tjejer i finalen men på grund av sjukdomar, skador och diverse avhopp så blev det 3 tappra tjejer och jag som fightades så att mjöksyran sprutade ur ögon och öron. Bara 4 deltagare alltså vilket innebar lite för kort vila för att kunna få ut max antal repetitioner i knäböj, dips, chins, bänkpress och bicepscurl. Huvudkonkurrenten Ulrica Merkel sa att formen inte var på topp, men jag vet att det innebär att hon är riktigt vass.

Knäböj(66kg) först alltså. Jag var tyngst och fick därför lyfta sist och just i knäböj hade jag en liten fördel av detta, men bara för att jag är bra i knäböj. 28 stycken räckte för grenseger och jag  nöjde mig där trots att det var tid kvar. Ville spara lite kraft till kommande grenar och för att antalet grensegrar räknas före totala antalet repetitioner.

Dips(kv) sedan och Ulrika briljerade med över 40 reps. Svårslaget såklart men jag gjorde ett försök. 22 obrutna med bra teknik men kom sedan bara en liten bit över 30(får kolla resultatlistan när den dyker upp för att veta mer exakt). Två i grenen, ledning i totalen.

Chins(kv) då? Här fick jag sota för att jag tryckt i mig kolhydrater i mängder 8 dagar i streck(dvs vägde 66kg) och det var ordentligt tungt att hänga där. Ett par extra kilo i kroppsvikt drar ner antalet en hel del när det gäller chins. Lyckades ändå vara lugn och slita mig till ännu en grenseger, men sedan släppte inte pumpen/krampen i underarmarna..

Bänken(40kg) blev en katastrof. Hade behövt göra lika många som Ulrika men efter 20-25 stycken började känsel och kontroll försvinna helt. För kort vila innan och armar och bröst bara dog. Förbannad är bara förnamnet och jag vet inte ens hur många jag gjorde, bara att det inte räcker till grenseger! Jag har tävlat i Styrkelyft i ett antal år men det har jag NOLL nytta när mjölksyran sätter in och motoriken försvinner. Högrepsträning har heller inget med SL att göra.

Här leder jag fortfarande tävlingen men vet att det i stort sett är omöjligt att vinna med curlen(30kg)kvar och armar utan kraft. Ulrika vinner ”lätt” curlen och tar därmed 3 grensegrar och jag 2, båda på 8 poäng. :/

Kämpade hela vägen och slagen av en värdig vinnare, men hade gärna fått ut alla reps vilket inte alls gick.

”Lika för alla”. Visst, det kan  alltid dra till med, men det är ju faktiskt nästan aldrig möjligt hur man än vrider och vänder på det. 13 kilos skillnad i kroppsvikt märks av och med 5 minuters längre vila mellan så hade det gått bättre, 10 minuter kanske max utdelning i varje gren. Med det sagt så är jag trots allt ”nöjd”, för jag visste förutsättningarna och hoppades att det skulle gå att vinna ändå. Jag gjorde mitt yttersta och jag vet att det märktes. Grattis igen Ulrica!

Tack MM Sports för roliga tävlingar och ordentligt fina priser! Jag ”behöver” inget men det  är helt enkelt kul att få priser efter slit och prestation.

Tack även Hanna Olsson och Isabelle Karlsson som var med och förgyllde tävlingen med kämparglöd och trevligt sällskap. Ni kommer bli riktigt farliga kommande år. Kramar! :)

Foto: Peter Ljungren- Dubbelbicce på beställning.

Återkommer med resultatlistor och fler bilder så fort jag får tillgång till dom. Räkna med lite krigarminer. 😀

kommentarer, 270 Visningar

Linda Samuelsson

Posts Google+

test