Styrkelyft och planer.

29 juli, 2012
29 juli, 2012

Med Nordiska Mästerskapen i sikte(25-26/8) är jag Styrkelyftare igen. Jag har stoppat viktnedgången för nu och siktar på att väga högt i klass -63kg då inget annat vore förnuftigt. Jag är duktig på att sköta protein- och kreatinintaget och träningen går enligt plan. Vissa delar bättre än planen till och med. Jag räknar inte med att sätta personliga rekord i varken knäböj eller marklyft men kommer jag i närheten så är det bra nog. I bänken däremot känner jag mig starkare än någonsin och jag vågar lägga mig på en lite högre nivå än vanligt varje pass och har satt flera nya personliga rekord de senaste veckorna. Bland annat 87,5kg i vanlig träningsbänk(det vill säga rumpan i bänken och nudda bröstet, men utan stopp) där även 90kg kunde gått om jag inte varit nöjd redan.

Målet på Nordiska blir således att slå personligt rekord i bänken i lyft nummer två. Har jag sagt att jag gillar höga mål? 😉 Givetvis gäller det att sköta träning och kost fram till tävlingen och där ett lyft i taget så kan det till och med gå ganska bra och det kommer att vara kul.

Tävlingen går i Örebro så tveka inte att svänga inom ifall ni har vägarna förbi.

Bänkpress på 87,5kg:

Marklyft från första tunga passet sedan SM i februari, 150kg:

 

Kommande veckan ska jag vara ledig en hel del och inte jobba så mycket. Träna ska jag såklart göra men annars mest umgås med familjen i Halmstad, ladda batterierna och planera inför hösten. En del förberedelser återstår(mer om det en annan dag) men jag vet vad jag vill göra och som vanligt, jag kan om jag vill. Jag kommer göra det som krävs och jag vet att det kommer att vara värt det.

Efter Nordiska väntar 12-13 veckors diet och fokus på Decembercupen i Athletic Fitness. en hel del poseringsträning återstår men det känns som att jag kommer vara väl förberedd när det gäller. Jag känner mig stark i rodden, dipsen är på gång och chinsen går som en dans! ”Bara” att fortsätta. I fredag klarade jag 2reps på kroppsvikt plus 20kg vilket måste anses som ganska bra.

Ha en trevlig vecka alla! 🙂

Linda Samuelsson

Posts Google+

test