SM i Styrkelyft – Jokkmokk – 25/2 2012

6 mars, 2012
6 mars, 2012

Nu då! En lite rapport från SM i Styrkelyft, Jokkmokk den 25:e februari 2012.

Denna tävlingen hade jag inte ens tänkt vara med på från början utan anmälde mig i sista stund. Jag skulle ändå åka dit och supporta och när jag förstod att det skulle bli väldigt lågt deltagarantal(tyvärr) så valde jag att delta i alla fall. Jag han träna specifikt till denna tävlingen kanske 5 pass, så det är tur att man har tillgång till riktigt duktiga kamrater som hjälper till att få alla viktiga bitar på plats.

Det blev en mycket trevlig tillställning och jag hade inte förväntat mig något annat. Jokkmokk har en bra klubb och dom är proffs när det gäller att arrangera tävlingar. Resan dit var dessutom ganska behaglig för oss ”Stockholmare” och det tog knappt mindre än 6 timmar hemifrån till Hotell Jokkmokk.

Under torsdagsdygnet gjorde jag en mindre kolhydrattömning(knappt värd namnet) eftersom jag släppt vikten lite efter SM i Östersund. Vägde 63,1 på kvällen innan middag och vägde ändå in lite väl lätt på lördag morgon. Nåväl, jag får lära mig ännu bättre hur min kropp fungerar för att inte ge bort hekton i onödan.

 

Kv; 62,35

Knäböj;

155kg – Godkänt 3-0

160kg – Underkänt 2-1

160kg – Godkänt 3-0

Nöjd med böjarna. Man vill såklart alltid lyfta mer men tekniken satt, styrkan var som förväntad, dräkten satt som en pyjamas(då det var samma böjdräkt som förra året på 8kg lägre kroppsvikt) och lindorna satte vi löst eftersom jag tränar alldeles för lite med dom för att dra åt.

 

Bänkpress;

92,5kg – Godkänt 3-0

100kg – Godkänt 3-0

107,5kg – Bom

Vi hade bestämt att jag skulle starta på lägsta hanterbara vikt, vilket fick bli 92,5kg och den flög upp. Bra teknik igen alltså. Nedtagningen på andra lyftet blev lite sned så jag kunde inte skjutsa på vikten riktigt men det gick bra ändå. På sista hamnade jag aldrig rätt på bänken men var tills slut tvungen att chansa lite(man har bara 60 sekunder på sig attstarta) och lyftet falerade.

 

Marklyft;

150kg – Godkänt 3-0

160kg – Bom

160kg – Bom

Jag är riktigt dålig i marklyft just nu känns det som. Har förmodligen fokuserat på fel saker /detaljer men nu ska det rättas till. Jag ska helt enkelt inte bomma på 160kg utan är mycket starkare än så.

 

Totalt; 410kg. Jag hade satt målet till 420kg eftersom det hade inneburit personligt rekord på poäng. Mitt första mål var dock att genomföra tävlingen på ett respektabelt sätt, vilket jag också gjorde. Bra teknik i böj och bänk samt ett sammanlagt resultat. Silver blev det, vilket mest är trevligt eftersom jag har färre silver än brons. 😉

Länk till filmen;

Linda Samuelsson

Posts Google+

test