10 v ut

19 januari, 2014
19 januari, 2014

Nu är det tio veckor kvar till Battle och 13 till Loaded. 8 kg kvar till tävlingsform. Det känns bra. Jag har tappat ca 1 kg i veckan hittills utan att jag lidit speciellt så jag hoppas det kan få rulla på så ett tag till.

Vi har börjat periodisera kolhydraterna nu så jag går lågt en eller ett par dagar, medium någon dag och högt en dag. På högdagarna får jag ordentligt med kolhydrater i kombination med mindre fett, vila från kardio och (som alltid) riktigt grisiga benpass.

Dagen efter senaste höjningen såg jag tightare och fylligare ut och två dagar efter hade jag droppat 1 kg. Nu är det viktigt att hålla kortisolnivåerna i schack genom att pusha kroppen samt att vila och fylla på med rätt rytm:

20140119-123939.jpg

Igår körde jag ett ryggpass med Stina Telhammer som också dietar nu. Stina vann BMR förra våren och tävlade sedan för Sverige på EM i Spanien. En god vän med stor erfarenhet av Body Fitness som alltid ger en massa energi och glädje när vi ses.

Jag avslutar mina ryggpass med ryggresningar. Jag kör tungt och tänker då på att inte krumma ryggen, utan full anspänning i filéerna hela tiden för att skydda ryggen. Uppe på 30 kg nu och kör 12-15 reps i 4 set. Sen är det panik i ryggmusklerna och duck-walk till kardiomaskinerna som gäller :)

20140119-123951.jpg

Härligt med kyla och snö ute, jag passar alltid på att gå ut en sväng när jag kan på luncherna. I med något roligt Body Radio-avsnitt eller YouTube föreläsning i öronen och knata en sväng i snöyran :) Kram på er!

20140119-124009.jpg

Comments

comments

kommentarer, 257 Visningar

Ylva Birgersdotter

Posts Google+

Träning och hälsa ska vara okomplicerat, roligt och en del av livet. Jag hoppas kunna inspirera dig med mina tips, råd och tävlingsmål! Sedan jag lämnade aerobicssalen 2009 och klev in bland fria vikterna så har jag placerat mig 2:a på Altrömmerstrofén 2010 och 5:a på Luciapokalen 2011.