Halva tiden har snart gått

8 januari, 2014
8 januari, 2014

Halva tiden av den strikta 20-veckorsdieten har snart gått. Jag har mått jättebra hela tiden. Mitt liv rullar på, jag har inte varit speciellt hungrig och inte alls sugen på annat än det jag får äta.

Träningen har gått bra också och jag har utvecklat framför allt min rygg och baksida lår/rumpa under året som gått. Jag har en del krämpor här och där och därför har det på senaste tid blivit att jag inte kunnat köra slut på mig själv helt under mina pass. Jag har blivit rädd att göra illa mig mer helt enkelt och börjat få en mognad i mitt förhållande till träning. Med det sagt så är det inte så att jag såsar direkt. Senast igår höll jag på att kräkas när jag kom hem för jag var så slut.

Jag kör ben, axlar, rygg, axlar, ben, axlar, rygg, axlar osv. Så axlarna körs från alla vinklar dubbelt så ofta som resten av kroppen. Däremellan slänger jag in armar/mage/vader med jämna mellanrum.

Jag ligger på två pass kardio om dagen. Alla som säger att kardio är värdelöst kan slänga sig i väggen. Jag körde två månader pre-diet, med start i September, med mycket lite kardio och tappade 1 kg. ”Fuskade” med friare grönsaker och kött på helgerna. Åt någon bulle om det bjöds och höll diet på ett lagom kcal-intag där jag sakta tightade till men inte i tillräckligt hög takt. Tanken var att börja komma in i rutinerna och hamna i en så bra form som möjligt på ett så högt kcal-intag som möjligt innan riktiga dieten började. När jag sedan började lägga in kardio varje dag i november så började det hända grejer med kroppen. Kardio gör all skillnad för mig. Sen är alltid målet att slippa ligga på flera timmars harvande om dagen i slutet och jag kör gärna högintensiva intervaller och plyometrisk träning, men att säga att det är lönlöst det köper jag inte. Inte för alla. Man måste se till vad som fungerar för varje individ.

Läget då?

Jag är som vanligt tung som en gris och ligger efter i planen men så är det alltid under mina dieter. Jag har lärt mig att inte bry mig utan ser utvecklingen i spegeln istället och behåller lugnet. Idag var jag nere på 69,6 kg så nästan 10 kg tappat sen i somras när jag var i Norge och vi startade min pre-diet.

20140108-064325.jpg

Min familj är underbart stöttande. När vi samlas för middagar så gör de stora fina sallader till mig som jag kan knapra på. Denna gjorde syrran till mig i helgen:

20140108-064336.jpg

Jag har börjat min beställning av bikini. Jag anlitar Alexandra Vusir denna gang igen, min förra i silver satt helt otroligt bra trots att vi glömde limma den i rumpan till och med. Tog ett tag innan jag lyckades välja färg men det blir nog bra. Jag ska blinga sönder den ändå så färgen kommer typ inte synas haha :p

Smyckena har jag köpt sedan innan. Jag har alltid ögonen öppna för BF-smycken när jag går på stan oavsett om jag dietar eller inte. Då kan man hitta bra fynd så slipper man den stressen precis innan tävlingen.

20140108-064354.jpg

Vi sänkte maten under julledigheten, men nu är helgerna slut och dieten ska rulla på på samma sätt fast man ska jobba 8 timmar om dagen också. Det är en utmaning och den kom som en snyting rakt i nyllet igår kan jag säga. Otroligt trött Ylva på kvällen. Men varje ändring är en anpassning för kroppen och det är bara att rida ut tills man vänjer sig och kan vrida upp volymen ytterligare.

Med Joakim vid sidan vet jag att det kommer bli golden i år igen så mer taggad än mig kan man nog inte vara nu :)

Vi säger så sålänge! Pusshej

20140108-124642.jpg

Comments

comments

kommentarer, 395 Visningar

Ylva Birgersdotter

Posts Google+

Träning och hälsa ska vara okomplicerat, roligt och en del av livet. Jag hoppas kunna inspirera dig med mina tips, råd och tävlingsmål! Sedan jag lämnade aerobicssalen 2009 och klev in bland fria vikterna så har jag placerat mig 2:a på Altrömmerstrofén 2010 och 5:a på Luciapokalen 2011.