DOMINO-MUDCAKE

3 augusti, 2014
3 augusti, 2014

Oj herre min gud… detta var ren matporr i munnen. Är typ i himlen eller nåt, så sjuuukt gott. Mår liiiite dåligt nu efter en massa smaskande, men ska äta nåt saltigt till middag och sedan ta en bit till haha 😉 #aldrigmätt. Blir tydligen ännu godare ju längre tid den står i kylen.

Jag bor ju i Finland så vi har inga oreos här (inte vad jag sett), sökte överallt men näe. Så använde dominokex istället, var supergott ändå! Här kommer det EGENTLIGA receptet på oreo-mudcake! Rekommenderar!!!!

IMG_8385

RECEPT härifrån.

INGREDIENSER

150 gram smält smör
3 dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 st ägg
2 dl vetemjöl
1 paket oreokakor

Fyllning och topping

300 gram vit choklad
100 gram mörk choklad
100 gram smör
1 dl grädde
1 paket Oreokakor Mini
1 påse Marshmallows Mini
1 dl Ohoy chokladsås

Detta är den illvärstaste chokladigaste kladdkakan jag någonsin gjort! Den är vrålgod! Verkligen så god att man gapar efter mer samtidigt som man försöker möla in så mycket kaka i munnen så det inte ryms och dum nog att försöka tala samtidigt.

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Smält smöret (i en rejäl kastrull, det är den du rör ihop allt i) och låt det svalna av lite. Blanda i resten av ingredienserna, ta ett ägg i taget och avsluta med mjölet. Grovdela Oreokakorna och blanda med i smeten. Häll smeten i en rund smörad och bröad springform. Grädda i 175 grader mitt i ugnen i ca 15 minuter, låt kakan svalna lite.
  2. 2. Finhacka chokladen till fyllningen, värm grädde i en kastrull och rör ner chokladen. Klicka i smör och rör till en jämn smet, låt svalna lite. (Koka upp om det inte tjocknar) Lägg minimarshmallows på den gräddade kakan, spara lite marshmallows till topping. Häll över fudgesmeten och häll på resterande marshmallows, tryck ner minioreokakor lite varstans, ringla över chokladsås. Låt kakan svalna och stelna i kylen minst 2 timmar, den blir ännu bättre med tiden.

Serveringsförslag: Vispad grädde, vaniljglass

Dryckestips: Vin, mjölk, kaffe, saft

 IMG_8387IMG_8388

Kommentarer

kommentarer

SvagtillStark

Posts Twitter Facebook Google+

Frisk från anorexia och depression, från 36 till 60 kg och är idag lyckligare, friskare, gladare, friare och STARKARE än aldrig förr. Styrketräningen var min vändpunkt i livet, den dagen jag steg in i gymmet var den dagen jag tog första steget mot friskheten.