Scones

2 augusti, 2014
2 augusti, 2014
Idag morse bakade jag scones, länge sen sist men måste göras oftare! Tycker om att sova länge på helgen och sedan göra någon extra god frukost, annors äter jag NÄSTAN alltid samma frukost..Om man vill ha mera protein i bröden kan man ersätta 1dl mjöl med tex 30g wheyprotein (naturell) och/eller använda skinka, ägg som pålägg. Går säkert med andra protein än whey också, men då kanske mängden blir annorlunda.

Ingredienser:
5dl fin glutenfri mjölmix
2tsk bakpulver
75g smör
2tsk fiberhusk (inget måste)
2dl mjölk

Gör såhär:
Sätt ugnen på 250 grader
Börja med att hälla upp mjölken i en skål och rör ner fiberhusken
Blanda samman glutenfria mjölet och bakpulver i en annan skål
Skiva ner smöret i kuber i mjölblandningen och jobba med degen tills det bli som smullor
Tillsätt mjölkblandningen och arbeta samman till en deg
Dela upp degen till ca. 10 runda bollar på plåten och platta till de lite
Grädda i ugnen i ca. 10 minuter
När de har kommit ut ur ugnen låta svalna lite och dela de sedan på mitten
Ät och njut! (med mycket smör och ost)

 

Kommentarer

kommentarer

SvagtillStark

Posts Twitter Facebook Google+

Frisk från anorexia och depression, från 36 till 60 kg och är idag lyckligare, friskare, gladare, friare och STARKARE än aldrig förr. Styrketräningen var min vändpunkt i livet, den dagen jag steg in i gymmet var den dagen jag tog första steget mot friskheten.