Läsarfråga angående byggning, viktuppgång och diet.

14 september, 2012
14 september, 2012

20120914-115850.jpg

Jagfick en kommentar nyligen som ser ut så här:

”Hejsan
Hoppas det är okej om jag ställer några fitness-frågor!
1. Jag undrar hur du upplevt perioden efter tävlingen och fram till denna deff? Vad har satsat på att förbättra? Hur mycket kan man förbättra egentligen, alltså hur mycket muskelmassa kan man addera?

2.Sen undrar jag hur mycket du gått upp i vikt och är det vanligt att man lägger så sig mycket mellan tävling och nästa deff?

Lycka till med allt!”

Här kommer svaret.
1. Jag personligen tycker att den här perioden varit superhärlig. Jag har pendlat mellan olika upplägg och passat på att mysa lite ibland och testa nya saker. Jag behöver förbättra allt så jag har försökt bygga som vanligt. Ben har jag satsat på och from nu är det mycket fokus på axlarna. När det gäller hur mycket man kan förbättra så är det väldigt individuellt. Beroende på hur hårt man satsar så kan man få riktigt bra resultat. Generellt säger man att det bara är möjligt att lägga på sig ett par kilo muskelmassa per år men den finns undersökningar som visar att det är möjligt med mer. Mer insatt än så är jag inte men jag vet att begränsar man sig, då får man sämre resultat.

2. Jag har gått upp ca 5 kg från tävling men då var jag inte speciellt neddeffad när jag stod på scen. Jag är absolut mjukare just nu än då men känner att min massa är mycket bättre. Upp i vikt går man, oavsett då en stenhård diet och vätsketömning gör att man drar åt sig som en svamp efter tävling och att det inte är hälsosamt att vara i tävlingsform året runt. Men det skiljer sig ganska mycket från tjej till tjej. Vissa går upp 15kg och andra 5kg. Beror nog på hur ens liv sett ut förr och hur man är som person och vad man har för vanor. Jag kan inte uttala mig mee om det för jag vet inte. Jag har de senaste två åren vägt runt 55kg, otränad som tränad så där är min trivselvikt. Den återvänder jag till oavsett hur mycket skräp eller inte jag äter.

Hoppas att du fick svar på dina frågor och att ni andra fick något intressant att läsa. Kanske någon av er som har ett bättre svar?

Kram sålänge!

Comments

comments

kommentarer, 459 Visningar

Sanne Åkerstrand

Posts Google+

Jag är en 24-årig tjej som jobbar som personlig tränare och gruppträningsinstruktör. Min idrottsbakgrund är handboll och friidrott. Har styrketränat några år, till och från, kontinuerligt från januari 2011. Är en riktig vinnarskalle och tävlingsmänniska. En envis jävel med andra ord. Kommer tävla i Luciapokalen i år, Body Fintess mellanklassen. Övrigt om mig är att jag är en go och empatisk tjej med världens största hjärta. Jag är bestämd, rak och ärlig och kan tydligen upplevas som hård, kan vara bra att veta;) Join the ride!