I died and went to Protein pancake heaven!

13 februari, 2013
13 februari, 2013

Igår var det ju fettisdagen, som ingen lär ha missat. Men vad många färre verkar ha vetat var att fettisdagen och pannkakansdag sammanföll i år. Så igår var den ultimata tjockisdagen kan man säga. När man går på diet är alla dessa krystade (insert onyttig grej här)-dagen ens värsta fiende. Det går inte att vända sig någonstans utan att få en bakelse upptryckt i nyllet eller på annat sätt bli påmind. Lyckligtvis tycker jag personligen inte att semlor är särskilt gott. Så att hålla sig borta från dem är ingen större pers. Pannkakor därimot.. gud va jag älskar pannkakor 😛

För att inte känna mig helt blåst på konfekten så drog jag ner lite på mina protein och EAA shakear under dagen och sparde istället kalorierna till mitt kvällsmål och gjorde en laddning med helt gudomligt goda semi-dietvänliga amerikanska pannkakor.

Receptet är väldigt lättmodifierat, så känner ni att det är lite väl mycket av någon speciell ingrediens så är det bara att experimentera med mängden 🙂

Det här behöver du:

250g lätt kvarg
4 hela ägg
2 äggvitor
100g vetemjöl
50g Body Science Diet Fuel Vanilj
2 tsk Vaniljsocker
1 tsk Bakpulver
1-2 dl Mjölk
En nypa salt
Lite sötningsmedel

Blanda kvarg och ägg i en bunke och tillsätt sedan alla torringredienser. Avsluta med att röra ner mjölken om smeten blir FÖR tjock (Den SKA vara tjock dock). Stek på låg/medel värme. Använd bara minimalt med olja för stekning. 30sek-1min per sida brukar räcka för mig. Jag brukar använda ett deciliternått för att mäta upp mängden. En deciliter smet är perfekt för en pannkaka.
Det är helt okej om pannkakan fortfarande är lite kladdig inuti när du tar den ur pannan. Det gör den bara extra god(tjuvsmaka lite på smeten så förstår ni vad jag menar).

Servera med lite bär och NJUT!

20130213-220207.jpg

20130213-220406.jpg

Fy satan va gott det var! 🙂

Hela kalaset som står listat ovan (minus bären) innehåller i runda slängar

128g Protein
107g Kolhydrater
34g Fett

Robert Berg

Posts Google+

Bla bla testtest