Ångest, mjölksyra, blodsmak, ja rodd helt enkelt

16 juli, 2012
16 juli, 2012

Tidigare har jag tävlat i en minuts maxrodd. Det har varit jobbigt nog och mjölksyran efteråt är inte av denna världen. Men med de nya reglerna för AF är det nu 1000m rodd som gäller. Här snackar vi en heeeeelt annan femma. Nu gäller det attt ha lite taktik och en plan för hur man ska lägga upp rodden för att ro så snabbt som möjligt, inte som tidigare då man bara kunde ta i och dra för kung och fosterland och göra bra ifrån sig. Gör du så på 1000m kommer du gå in i vägger SÅ..JÄVLA..HÅRT.

Jag har rott en jävla massa tidigare. Tyvärr tror jag att för mycket rodd gör att jag drar på mig vätska på ryggen i veckorna som leder upp till en tävling. Anstränger man delar av kroppen extremt mycket så samlas vätska där för att skydda, eller nått. Jag märkte att problemet blev bättre när jag drog ner på rodd-träningen inför Oslo Grand Prix.

Så nu inför SM testar jag ett nytt upplägg(började med det förra veckan). Drömmen inför SM är att klara av 1000m3minuter blankt. För att göra det krävs en snitt-tid på 1:30/500m. Så vad jag gör att att jag ror varannan dag, endast ett ”set”. Jag började med att ro en minut, och försökte hålla en snitttid mellan 1:30-1:35. Plättlätt. Två dagar senare ökade jag tiden med 15sek. Två dagar senare 15sek till…etc..etc..

Så länge jag klarar av att hålla min utsatta snitt-tid så ökar jag tiden jag ror varannan dag. Idag var jag uppe i 2minuter och 15sekunder. Nu börjar det bli riktigt jävla jobbigt, därav titeln på inlägget. MEN! Jag klarade tiden, så nästa steg är 2minuter 30 sekunder… slutet är nära… jag känner att det kan gå 🙂

Dagens snitt-tid på 2min 15sek:

Kan ju tillägga att resten av passet blev totalkatastrof tack vare detta, men det var det värt 😛

Bjuder  på lite formbilder från igår också.

”It’s getting closer” som Arnold skulle sagt!

Ska avsluta kvällen med lite inlines nu.

PEACE

Robert Berg

Posts Google+

Bla bla testtest