Oslo Grand Prix 2012

8 maj, 2012
8 maj, 2012

Då var min andra Athletic Fitness tävling genomförd, vissa delar gick precis som jag ville, andra inte fullt så mycket, men det har jag redan tjatat tillräckligt om.

Vill börja med att säga att Oslo GP var en sjukt rolig tävling, och väl genomförd också, om man bortser från att de gång på gång lyckas dela ut priser till fel person…hände 2 gånger i lördags. Först i långa AF klassen då de först ropade ut Ako som tvåa, för att sedan komma på att han faktiskt var etta!

Men ännu värre… Dom gjorde samma sak på CBB Overall utdelningen, ropade upp vinnaren, han fick ta emot pokal och prispengar. Sen när han var påväg ner från pallen tar dom ifrån honom vinsten och säger att dom gjort ett misstag och den andra killen har vunnit… Snacka om att bryta ner någon totalt… Man hörde ”förloraren” vråla av ilska backstage… Stackarn.. Men nog om det. Tillbaks till min resa…

Jag och min lilla sötnos Ylva började förbereda redan på torsdag kväll med att lägga 2 lager färg för att ”grunda” och underlätta den riktiga färgläggningen på fredagskvällen. Jag hoppas inga grannar såg in genom mina fönster då för dom måste ha undrat VAD I HELVETE som försiggick 😛

Snyggve

Förberedde även min laddningsmat för fredagen samtidigt som vi målade, 2kg potatis och 500g okokt ris. Tog tyvärr ingen bild av hela portionen det här men det var rätt rejält med mat 😛

Upp tidigt på fredagmorgon för att påbörja den 6 timmar långa tågresan. Vi mötte upp CoOlof på Centralstationen och sen bar det av!

 

 

Satt mest och tjatade hela resan, och jag åt mig trött på potatis, ris och riskakor 🙂

 

 

Väl i Oslo hade vi några timmar att slå ihjäl, så vi inkvarterade oss där vi skulle bo och begav oss sen mot registreringen.

Jag och Ako på registreringen

 

 

Sen var det dags för sista delen på laddningen: PIZZA. Köpte dyraste pizzan dom hade på menyn, och plånboken fick veta att den levde kan jag lova! 179 norska kronor! Är väl närmare 200 svenska? För en helt vanlig pizza 😛 VÄRT!
Men till deras cred var pizzan väldigt god 🙂

Sen hjälpte Ylva mig med att återigen lägga färg, började bli rätt brun vid det här laget, sådär ”somna i solariet i 5 timmar brun”…. Och värre skulle det bli.

På tävlingsdagen var det bara att slänga i sig lite lätt frukost och bege sig till arenan, Sentrum Scene smack mitt i centrala Oslo.
På plats la vi den sista färgen och jag svepte min tävlingsPWO med Jacked XX Extreme, GAKKIC och Beta Alanine.

Blev Backstagegrannar med Ako ”Toro” Rahim och Martin Münz 2 riktigt grymma och trevliga atleter. Även Thomas Tjäder gjorde oss sällskap, en mycket trevlig Norrlands-byggare som Ylva också hjälpte till att coacha 🙂


Det va ett rent nöje att hänga backstage med dem och äta osaltade riskkakor tillsammans 🙂

Så drog tävlingen igång..
Rodden och dipsen gick riktigt bra, rodden snäppet sämre än va jag hoppats på och dipsen snäppet bättre! Jag vann både rodd och dips med 371m och 44 dips på det.

Symmetri ronden tog dock en oväntad twist då jag först blev utkallad på 3:e callouten. Kände redan då att saker var påväg i oönskade riktningar. Men jag tog mig vidare till final iallafall tack vare att jag vunnit alla styrkemomenten.

I dödtiden mellan föredömningen och finalen satt jag mest och pratade med Thomas och käkade riskkakor med honung. Försökte torka ut lite mer till finalen(bättra på formen) genom att låta riskakorna(kolhydrater) suga in vätska i musklerna. Bättrade även på färgen med några extra lager, nu var jag RIKTIGT mörk 😛

På finalen var jag bättre på alla vis, bättre form, bättre pump, bättre färg. Även poseringen kändes bättre efter lite justeringar av Ylva(hon har ett öga för sånt där den lilla damen). Tyvärr räckte inte det. Domarna tyckte jag var för stor och köttig för en AF scen i Norge.
För bra svep på låren, för bra djup på ryggmuskulaturen och för bra armar om jag inte minns fel. 😛 Lärdommen jag kan ta med mig från detta är att jag kanske bör tona ner min posering och inte gå för maximal storlek och bredd, utan försöka smälta in lite mer? Låter konstigt, men så får det bli!

 

På prisutdelningen kunde jag inte riktigt dölja min besvikelse när jag ropades upp som trea.(visste inte vid det här laget att jag blivit så brutalt nerdömd.) Såg ut som ett åskmoln för att citera Kristian. Jag ber om ursäkt för det, osportsligt av mig, men inte alltid lätt att ha kontroll i stundens hetta.

Såhär i efterhand är jag riktigt nöjd med att ha tagit hem styrkemomenten. Nästa år ska jag trixa och fixa med poseringen och försöka ta hem symmetrin också!

Efteråt drog jag Ylva, Olof och Thomas(som knep en 4e plats, men förtjänade bättre!) ut och käkade svindyrt kött på ett Steakhouse! Ruggigt gott! 😀

Morgonen efter var det dags för hotellfrukost på Clarion Hotel, som vunnit pris för bästa frukost i Norge. Fy fan va jag åt 😛

På eftermiddagen bar det av hemmåt 🙂


Nu blev det långt, så vi avrundar här! Avslutar med ett extra stort TACK till mina coacher på plats Ylva och Olof, tack för att ni stod ut med mig 🙂 och till hela MM Sports gänget som var på plats och hejjade!

Avslutade helgen med en Big King XXL på Burger King… Ylva poserar för kameran och är snygg som vanligt 🙂

The End 🙂

Robert Berg

Posts Google+

Bla bla testtest