Can’t stop the feeling :-)!!!

15 maj, 2014
15 maj, 2014

Aaaaaa vi är inne i ett riktigt bra stim där cardion tillsammans med ordinarie styrketräningen börjar ge resultat även på mig :-), har nu gått ner från 105 kg till 103 kg och tappat 2 centimeter i midjan trots jag inte gått på diet än och äter precis det jag vill ;). En bra början på resan mot SM i AF den 6 September. Även konditionen blir nu steg för steg bättre och bättre, äntligen är min favvogren tillbaka på SM…..HINDERBANA….i år lämnas inget åt slumpen vare sig det kommer till formen, konditionen eller mjölksyratåligheten, vilket det gjordes förra året med ca 300 h/månad i butiken….ibland får man offra lite för att få något bättre :-).

 

Tisdagsträningen:

3

Först väckte vi kroppen lite på bandet därefter blev det 1,5 minuts intervaller i 6% lutning…..med 1,5 minuter vila/promenad emellan.

Blev sammanlagt 10 st * 1,5 min på 10 km/h…avslutade med 3 st 1 min intervaller i samma lut och 14-15 km/h. Märker att man succesivt orkar mer och mer…”bara” 3,5 månader kvar :-). Ökning nästa intervallpass….skall försöka öka upp det varje pass för att riktigt utmana ”ödet” ;).

 

Onsdagsträningen bestod ha ha dåligt planerat igen av ett benpass…..att man inte lärde sig från förra veckan…denna gången var anledningen enkel och det var att jag tog i bröstträningen i Söndags när jag tränade själv för att Fia inte skulle ”missa” något pass :-). Skulle haft det emellan intervallerna och benpasset.

1

Knäböj både med vanligt fotavstånd och brett, benspark och sedan raka mark kördes…..känns idag kan jag säga, lite småont :-)!!!

 

Det var det sista passet på den snurran med schema 1 och mjölksyra, nu går vi över till schema 2 och en ”normal” 7-10 reps/set belastnings snurra……

 

Torsdagsträningen:

Ett ryggpass som heter duga :-)……..

2

Naturligtvis startar vi även detta schemat med chins, 7 set…finns det något annat :-)? Trots tidig morgon och 5 passet i rad blev det faktiskt en 11 repsare på första. Varierade sedan varannan med remmar och varannan utan remmar för att öka upp greppstyrkan……

4

Vinkelstångs latsdrag framför 5 set…….bra tryck i latsen av denna övningen.

5

Rodd i ”maskin” 5 set………

6

Pumpade ut det sista med smala chins 4 set…….

Härligt tryck i hela kroppen efter detta passet….skönt med lite förändringar för det känns direkt när man skiftar och rör om lite :-).

 

Lite diettips:

Tänkte ge lite småtips när det kommer till dieten…kommer inte gå in jättedjupt på det nu men känner ändå att jag måste bidraga med något då vi får massor av frågor om detta både i butiken och utanför…..kunskapen är oftast lite beträffande detta och det kan jag förstå för det är idag en djungel med alla som säger olika saker från olika håll!!!

1. Man lägger sig på ett underskott med ca 500 kcal jämför med vanligt/normalt intag. Kan vara svårt att veta exakt var man ligger men då är det bättre om man börjar med att lägga sig på ett för högt intag för att sedan kunna skala bort än att man lägger sig för lågt från början.

2. Fördelning från start 50% protein och 50% fördelat på kolhydrater och fett (är naturligtvis helt individuellt hur man ska ligga men är en bra utgångspunkt om man inte gjort det innan)……man ska inte glömma bort att kroppen behöver kolhydrater och fett precis lika mycket som bilen behöver olja……detta är oftast misstag nummer ett man gör då man tar bort allt beträffade framför allt kolhydrater men även fett. Får inte kroppen energin och bränslet så kommer den till slut att skydda sig själv och försöka spara på det den har, alltså fettet. Behöver sedan kroppen energi för att fungerar är det så att den går på muskelaturen då denna är enklare att bryta ner än fett. Precis som med cardion nedan så vad skall man ta till när man redan har stryp allt?

Energin allmänt blir även den lidande, för tänk så här, om jag är helt slagen/nere/utan energi när jag skall träna och under tiden jag tränar hur går passet då och hur mycket kcal förbrukar jag jämför när jag är full med energi och kör ett monsterpass? Effekten av träningen och förbrukningen sker faktiskt även efter passet och under dagen.

3. Börja lagom med träningen (extra träningen), för att sedan öka upp passen ju mer det behövs…..man behöver inte börja med 7 stycken extra cardiopass för vad skall man ta till efter när man stagnerar? Detta är också ett vanligt fel man gör samtidigt som man lägger sig för lågt med intaget…..detta leder till muskelnerbrytning, att man drar ner maten alldeles för mycket…ja ni ser man är tillbaka till en av de punkterna jag skrev ovan…inget händer eller rättare sagt fel saker händer.

4. Skippa vågen :-)….gör mättningar med antingen kalipermätare eller måttband. En bra tanke som jag kör med är att jag mäter på många punkter för att se vad som ändras men kör riktlinjer på armen och magen….så länge magens mått ändras och armen består ligger jag bra i dieten. Ett återkommande problem som tas upp hela tiden är att vågen inte ändras…då kommer måtten till bra hand för de ”ljuger” inte på det sättet, vikten variera beroende på hur mycket vatten man har i kroppen dag för dag. Sedan kan det även vara så att man har börjat äta bra vilket gör att det händer andra saker i kroppen som utveckling av muskelatur….magmåtten har gått ner men vikten är samma.

 

Lite småtips och det finns säker många många fler men det är ett segt huvud nu efter träning och en lång arbetsdag…..avslutningsvis tänker jag bara säga att ha TÅLAMOD bara för det inte hänt något på en vecka betyder inte det att inget mer kommer hända med det du gör just då, utan veckan efter händer dubbelt så mycket!!!

Ha en grym kväll…………….

 

kommentarer, 296 Visningar

Kommentarer

kommentarer

Robert Wåhlander

Posts Google+

En träningstokig kille som tävlar i AF. Driver nu i egenskap som butikschef MMSports Malmö tillsammans med min fru!!!