Motto

25 februari, 2015
25 februari, 2015

Mitt liv består av både skola, jobb, träning, hund, pojkvän och vänner så jag vet aldrig hur en dag ser ut. För mig så är träningen viktig men inte lika viktig som min familj, skola och jobb. Men den är viktig för mig för att må bra och för att jag ska kunna nå mina mål, så för att få ihop det krävs det mycket planering och flexibilitet. Jag försöker att planera ca en månad i förväg hur jag ska träna den perioden och söndagar spikar jag veckan som kommer, fortfarande med utrymme med förändringar. Beroende på om jag ska styrketräna, löpa eller träna högintensiv träning så lägger jag in de kvalitativa (tunga) passen först som oftast blir tre/vecka.
Så en period där de blir mycket löpning, som är nu, planerar jag in intervall pass så här tex: tisdag, torsdag och lördag eller söndag beroende på hur helgen ser ut, först. Däremellan lägger jag in mindre intensiva pass, arm, bål, rörlighet eller lugnare löpning. Detta är aldrig skrivet i sten utan för mig är det viktigast hur jag känner mig i kroppen. Jag anser att man aldrig ska följa ett schema till punkt och pricka utan det viktigaste är hur du faktiskt känner dig i kroppen. Såklart beroende på om du sliter med att du tränar för mycket eller för lite.
Beroende på vad du försöker uppnå med din träning så anser jag att den träning som inte skapar problem eller sker per automatik i din vardag är den bästa. Jag cyklar varje dag till och från jobb eller skola. Det innebär om jag inte hinner träna så har jag i alla fall rört på mig den dagen. Oftast går det snabbare, men annars tar det max 20 minuter längre per dag att cykla än att ta spårvagnen, jag säger WinWin!!

Ingen vecka är den andra lik pga av alla omständigheter i mitt liv, men jag tycker det är det som är det roliga. Jag vet aldrig helt hur en vecka blir.

Mitt motto är att alltid ha kul och lyssna på kroppen. Tvingar man sig igenom sin vardagliga träning kommer man tappa motivationen väldigt snabbt. Självklart ser man inte alltid fram emot den planerade träningen, men det gäller att inse varför man gör det!? Är det värt det!? Har du satt ett mål så är det oftast för att du vill klara det, men till vilket pris? Jag är förespråkare av att hålla sig till sin plan men jag ser så många därute som glömmer bort att det finns mer än träning.
Det här med att lyssna på kropp och själ anser jag är viktigast. Du kommer ingenstans med att köra över kroppen. För att få och se resultat måste du känna av formen. Även om du har ett inplanerat pass kommer det som oftast bara vara negativ för dig om kroppen är för sliten. Samt hur viktig kosten, vatten och sömn är för din återhämtning. Det handlar inte alltid om en vilodag utan oftare om du ätit, druckit och sovit ordentligt. Ju mer du tränar desto mer behöver du av dessa faktorer. Inom Osteopatin pratar man om ”self-healing mechansims”, där ingår sömn, mat, vatten och välmående. Välmåendet både fysiskt och psykiskt är viktigt för att du ska få önskade resultat. Och för guds skull, träning ska vara kul!!!

 

image

Kommentarer

kommentarer

ocrkarin

Posts Facebook Google+

Jag läser nu mitt tredje år av fyra på Osteopathögskolan i Göteborg och utbildar mig till Osteopat. Innan dess har jag läst en termin på Sjukgymnastprogrammet i Göteborg, 30p. Jag började läsa till Osteopat för att utveckla mina kunskaper inom kropp och hälsa. För att kunna hjälpa människor till ett starkare och friskare liv. Tidigare har jag spelat fotboll i division två och var lagkapten som 17 åring i division 3. Jag har alltid varit driven att föra människor, grupper och mig själv framåt genom att inspirera, motivera och leda. Från 2008 har jag åkt mycket snowboard, cyklat, löpning, klättring och längdskidor. Idag tävlar jag i OCR- Obstacle Course Racing, hinderbanelöpning sedan i maj 2014 och satsar på en bra placering i VM 2015.