Den ständiga jakten (recept i inlägget)

22 april, 2016
22 april, 2016

Jag vägde mig idag och det var första gången sedan tävlingen. Jag måste medge att jag varit lite nervös över detta och faktum. Men… lusten tog över och i morse tog jag mod till mig och klev upp på vågen. 55.4 kg.. jag har bara gått upp 3 kg sedan den 2 april.. Vilket är riktigt, riktigt bra om jag jämför med hur det gick efter förra dieten.. (2014).. Då jag lade på mig oerhört mycket under väldigt kort tid.. Ja suget efter nutella hade kanske ett finger med i spelet. Men det verkar ju nästan som jag lärt mig min läxa.. Jag håller mig fortfarande till ”dietschemat”, kyckling, ris, champinjoner, zucchini, kvarg, havregryn osv.. den enda skillnaden är väl att jag lagt till majs som grönsak till middag och lunch.. Jag kände även att det var dags att byta ut intaget av kasein mot kvarg under ett litet tag.. Det har ju tillkommit så många olika smaker under de 11 månader jag befann på diet och jag kan ju inte låta bli att få låta mina smaklökar få gå miste om detta.. eller hur!?! Dock fortsätter min jakt efter sockerfria alternativ, då detta är bäst både för mig fysiskt och psykiskt.. Men den är tuff.. Jag önskar att alternativ på sockerfritt hade kunnat öka på samma explosionsartade sätt som kvarg-marknaden gjort det senaste året.. Som tur är finns ju massvis av bra produkter hos MM sports .! Jag älskar frukost, det är ett av mina favoritmål och det finns verkligen inget bättre än att få sitta i lugn och ro och äta massvis av godsaker.. såsom Müsli med torkad frukt, bröd och dricka juice., Men allt detta innehåller mängder av dolt socker som inte är bra för mig. Matvaror med för mycket socker i sig gör det svårare för mig att koncentrera mig på skolarbetet. För att kunna äta och njuta av mitt favoritmål har jag idag gjort min egen müsli, eller ja ”crunchy”. Den smakar faktiskt riktigt bra.. detta hade jag i:

10 dl fiberhavre
2 dl vatten
4 msk kalorifri syrup
4 msk olivolja

Jag blandade bara alla ingredienser och lade det på en plåt i ugnen som var inställd på 200 grader i cirka 20 min. Det är även bra att röra om med jämna mellanrum.. Just det.. jag tillsatte även lite kanel..

13045581_10207410620836542_1749924485_n

Ja i morgon är det tre veckor sedan jag stod på scen, tre veckor.. 21 dagar har alltså gått sedan jag låg backstage med benen i högläge och bad om att tiden skulle gå snabbare.. Jag var tillbaka på gymmet några få dagar efter tävlingen.. men gav mig själv ofrivillig vila redan efter några dagar då ryggen och kroppen inte var redo att inleda byggnings-fasen så nära inpå avslutad diet. Det var jobbigt, riktigt jobbigt faktiskt men träningspassen ersattes dock av promenader och på så vis lyckades jag hålla humöret på någorlunda på topp. I söndags började det dock återigen att krypa i kroppen vilket i och för sig inte var så konstigt med tanke på att jag var inställd på att besöka gymmet dagen därpå. Under 5 dagar har jag mixat passen.. Visa dagar har jag kört tyngre och mindre antal reps medan jag andra dagar kört med lättare vikter och högre antal reps. Känslan är helt fantastisk, vilket även konkretiseras i de senaste dagarnas inlägg på Instagram. Nu är det snart dags igen att köra slut på kroppen innan den får sin vila.. Aldrig förr har jag varit så taggad på att bygga och vilja upp på scen så snart efter tävling som jag är just nu.. Men fitness handlar trots allt även om att inse när kroppen behöver vila och återhämta sig, även om jag känner mig pigg, glad och välmående så vet jag innerst inne att kroppen knappast hunnit återhämta sig efter 11 månaders dietande och slitande på gymmet.. Även om jag känner mig redo mentalt just nu.. är inte kroppen det.. Insikten om att fitness och bodybuilding inte bara handlar om muskler utan även är ett tillstånd som handlar om god hälsa och välmående är oerhört viktig om jag ska kunna fortsätta tävla och satsa i framtiden.. Ordet ”om” kanske inte passar in här.. eftersom jag inte har några som helst planer på att sluta, då detta är en livsstil som inte bara får mig att må oerhört bra.. det är även en aspekt som är en del av mig och den jag är.. Det är med andra ord något som kom kommit att utgöra en oerhört viktig del av min identitet.

13090075_10207410601476058_1751652114_n

jaggapar

jagbiceps

Kommentarer

kommentarer

moamuntzing

Posts Facebook Google+