Hur sockret påverkar hjärnans funktion

13 april, 2016
13 april, 2016

Bristen på strukturerade måltider, det vill säga intag av mat var tredje till fjärde timme förra veckan genererade kaos.. Jag kände mig tom, vilsen och bristen på kontroll och kontinuerligt intag av mat påverkade mig faktiskt mer negativt än vad jag hade trott själv.. För första gången på flera månader åt jag mat med mängder av dolt socker i vilket jag tidigare undvikit. Hjärnans, kroppens och även psykets reaktion på detta fick mig att inse att det där med socker inte är något för mig alls i framtiden. Nutella kanske någon lördag osv, men inte mer än så.. Uppsatsskrivandet gick oerhört trögt och jag upplevde svårigheter att komma tillbaka till mina vardagsrutiner, det vill säga effektivt pluggande.. Det gjorde mig galen och förvärrade det hela ännu mer.. Dock är det kanske inte så konstigt att jag upplevde känslan av att vara totalt slutkörd, med tanke på vad kroppen och även hjärnan genomgått det sista. Mängder av stress och press från både skola och träning. När det gäller skolan har jag pressat hjärnkontoret till max och inte gett det någon direkt vila – men det har resulterar i goda resultat så jag är nöjd. I måndags gick jag tillbaka till matlådor och den sedvanliga dietstrukturen och idag känner jag för första gången på länge hur hjärnkontoret snurrar på som det ska. LYCKA!

Sen tror jag dessutom att mitt besök hos Kim Hermansson gjorde susen.. Efter tävlingen har jag nämligen haft problem med att få ut latsen som jag brukar vilket har påverkat min träning, kontakten har inte varit den samma. Jag har även lidit av huvudvärk vilket jag enbart gör när spänningarna i ryggen är extrema.. När jag väl kom dit och Kim tagit en titt på mig konstaterade han att jag var oerhört sne och det berodde dels på en rejäl låsning i bröstryggen och även enorma spänningar. Men efter mycket knådande började spänningarna ge med sig.. Dock kvar stod ett litet problem, latsen och smärtan som strålade i framsida axel på grund av dessa spänningar. Jag hörde mig själv fråga Kim om vi inte skulle ta till nålar för att komma ner ordentligt på djupet.. Jag måste säga att nålsticken jag tidigare fått på grund av spänningar i ländryggen var inget emot detta. Det var en skön men samtidigt smärtsam upplevelse eftersom jag verkligen kände hur Kim kom åt exakt den spänning som orsakade ilningar ut i axeln. Metoden kallas Dry needling och är mycket effektivt vid behandling av muskulära problem och smärtor. Det är inte detsamma som akupunktur, nålarna är längre och går betydligt mycket djupare (40 – 70 mm) än vid den tidigare nämnda metoden. Effekten av dry needling kommer dessutom direkt, jag känner mig mjukare och rörligare än på länge, dock känner jag mig mer mörbultad på länge också. Men! det är det värt!! Kim både masserar och använder sig av nålarna och kiroterapi om det behövs, det är verkligen grymt att kunna få allt i ett om behov finns.

Spänningarna som fanns i ryggen var verkligen enorma och kroppen reagerade starkt på behandlingen, jag grät för ingenting och det kändes som humörsvängningarna som man kan uppleva under en tuff diet var tillbaka. Dock var även det skönt och aningen lugnande då det var en slags bekräftelse på att spänningar och stress som kroppen fått utstå det sista lämnade mig både fysiskt och psykiskt. Jag har även gett mig själv träningsförbud denna vecka och det är tufft, men jag är i behov av vila och återhämtning. Dock håller jag igång med cardio som vanligt då det fungerar utmärkt som paus i pluggandet.

Tänk vad lite avslappnande behandlingar och strukturerad kost kan göra med humöret – Både idag och igår har pluggandet gått som på räls och det är helt underbart- jag längtar dock redan efter att få besöka gymmet.. men det blir inget med det förrän på måndag..

Bilden togs fredagen den 8 april

Bilden togs fredagen den 8 april

Kommentarer

kommentarer

moamuntzing

Posts Facebook Google+