Vikten av att hitta rätt balans

7 april, 2016
7 april, 2016

Ja, då är det väl officiellt, jag är numera offseason.. Faktum är att jag fullständigt avskyr denna perioden.. Efter förra dieten gick jag upp 20 kg, jag kunde varken hålla mig till en lagom mängd med mat eller godis vilket även är anledningen till att jag är livrädd för att äta vanligt igen. En annan bidragande orsak till denna rädsla eller oro grundas även på att jag är totalt blind när det gäller min egen form, i alla fall för tillfället. Det någon tycker är perfekt anser jag är på tok för stort vilket inte är så konstigt i och för sig, jag har trots allt varit på diet under 11 månader. Jag har skrivit det förr och jag skriver det igen, perioden innan tävling må vara tuff men denna perioden precis efter är minst lika jobbig för psyket. Jag tror knappast jag är ensam om att känna såhär. Sen anser jag väl att det vore lite extra roligt att vara i bra form denna sommaren – något jag inte var förra. Men lite måste jag allt gå upp för att kunna bygga under det kommande året och innan nästa diet startar och jag ska försöka att inte gå upp mer än 10 kg.

När det gäller socker och godis är detta redan borta ur mitt liv, jag kände hur dåligt jag faktiskt mådde efter att ätit lite godis i lördags men även i måndags efter fotograferingen. Kroppen och hjärnan gick på högvarv och jag hade svårt att koncentrera mig på vad jag skulle göra. Tänk vad socker kan påverka vissa individer oerhört mycket medan andra knappt känner av det, men det är väl just det som gör kroppen och psyket så oerhört intressant. Dock ska jag inte skjuta under stolen med att jag åt riskakor med nutella till frukost och laddade upp inför träningen med riskakor med honung, men nu är nutellan slut. Det innebär att beta alaninet från Body Science som står och väntar på mig hemma i Norrtälje kommer återinföras som drink innan träning och denna mixas ihop med body science aminosyror. Nutellan kanske kommer köpas in någon lördag då och då men inte mer än så och godis kommer definitivt inte börja ätas igen, speciellt inte med tanke på hur kroppen reagerade häromdagen.

Det är egentligen ganska sjukt, jag har varit på diet under nästan ett helt år och jag kan knappt unna mig något annat än den vanliga dietmaten, jag gör det men det tar emot, det borde inte vara så. Men rutiner är oerhört viktigt för mig, jag gillar struktur och att ha kontroll på mig själv, det är så jag undviker stress. Bra och kontrollerad kost är dessutom något som gynnar hjärnan och jag kan lova er att den verkligen behöver vara på topp nu under skrivandet av den stora masteruppsatsen. Likväl behöver jag träna som vanligt för att fungera som människa, utan träningen hade jag bara suttit inne och pluggat vilket inte heller är bra i längden. Men det handlar om att få tillbaka en sund bild av min egen kroppsform, även om jag vill kan jag verkligen inte hålla tävlingsformen året runt, speciellt inte eftersom jag vill förbättras, å andra sidan behöver jag inte ”bulka” upp mig så nedrans mycket jag gjorde sist för att bygga heller. Dock var detta inte något jag gjorde med flit, även om jag kanske försökt intala mig det, jag älskar mat och godsaker lite för mycket och jag tog mig friheten att äta vad jag ville lite för ofta och mycket efter förra dieten. Jag mådde inte bra av det, jag kunde knappt se mig själv i spegeln, självförtroendet och självkänslan jag byggt upp raserades. Inte på grund av det ytliga som anblicken av mig själv i spegeln, utan snarare för att jag i princip inte brydde mig om all tid och arbete jag lagt ner för att komma i form till tävlingen 2014.

Jag har bevisat oerhört mycket för mig själv vad jag är kapabel till under denna tävlingssatsningen och detta är inte något som jag tänker slänga bort som jag gjorde sist. Nu handlar det bara om att visa för mig själv att jag klarar av detta också, men det vet jag att jag gör. Jag gör alltså inte detta för någon annans skull, utan enbart för mig själv och mitt eget välmående. Jag gillar inte det svenska ordet ”lagom” men jag måste lära mig att hitta en balans, helt enkelt att äta med måtta. Kontentan av detta är att det inte bara blir formen som ska jobbas på under det kommande offseason året utan även det mentala ska fortsätta jobbas på.

Nä nu är det dags att äta lite mat och sen blir det en lugn kväll framför TV:n – Bilderna nedan är från dagens bröstpass.. Gött med pump måste jag säga! Under dessa finner ni även videon på mitt fria program från i lördags. Det är en del att träna på där med, men det blir lite längre fram – jag jobbar fortfarande på att försöka förstå vad som hände för snart en vecka sedan. haha.

12939373_10207307222091638_1525444308_n

12966205_10207307221971635_196796172_n
12969184_10207307221851632_608030114_n

Kommentarer

kommentarer

moamuntzing

Posts Facebook Google+