OCR premiär och VM klar

31 mars, 2015
31 mars, 2015

Det äntligen blev dags för Årets första OCR tävling. Målet var Strong Viking Mud Edition och att kvala till VM (OCR WC) i oktober. Flög ner på fredagen tillsammans med Helena W till Amsterdam från Stockholm och hyrde en bil för att sedan köra vidare till hotellet i Nijmegen. Vi åkte och kollade in tävlingsområdet och rekade start & målområdet för att se lite av hinderna. Platinum Rig var på plats till min stora glädje. Monkey bars, istank, balanskamphinder, och rope climb var de få hinder man såg i direkt anslutning till startområdet.

Efter frukost på lördagen åkte vi till Tävlingen, Alltid en speciell känsla att komma klädd för race och och hämta ut chip & nr lapp.
Det var tävlingspremiär för mina nya skor, Zeal RB9X från ICEBUG. Skorna har dubbar vars grepp ska vara grymt bra, vattenavvisande och en innersula som är gjuten i ett. Hade fått alternativa skosnören från vår sponsor i USA, Hickies, som är ett par siliconband man knäpper ihop genom skosnöreshålen som ska underlätta när man sätter på sig skon samt att man justerar hur tight man vill de sitter.
Nya kompressions Tightsen från 2XU i Röd Svart matchade team tröjan från MXDC perfekt.

IMG_2289

Med Gijs, Team leader NL och Rick & Rolf Kuiper, nya MIT Tough Team medlemmar från Holland

IMG_2291

Med Platinum Dom, träffade honom första gången på VM 2015 NYA Kompressionstights från 2XU & Team topp från MXDC

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På plats mötte jag upp med ett par nya MIT Tough Team medlemmar som jag kommit i kontakt med via socialmedia och som beställt teamkläder och ett par andra gamla vänner och team medlemmar.

OCR communityn är speciell, massa sköna människor som alla är på gott humör och taggade till tusen.

parcours-mud-edition
RACET
Mud Edition var 19km med ”30+” hinder.
Målet jag hade var under 2 timmar.
Efter gemensam uppvärmning startade vi framför en 3m vägg som man skulle över för att sedan springa förbi sensorn som startade tiden. Var ca 20e löparen ut. Andra hindret var ”dragon ropes”, man ska klättra upp för ett 5-6 m rep och nudda toppen. Zeal RB9x levererade ett grymt grepp på repet då De har små ”taggar” i hålfoten som fäste grymt på repet och Även på hala trästubbar. Sedan rullade det på med hinder och jag måste erkänna att jag minns inte ordningen på hinderna. inte ens om jag ser på bankartan) Det var massa lera och massa hinder.  Genomförde alla hinder utan straff (som var 10 burpees) Flåset, konditionen, styrkan Ja allt kändes grymt bra hela vägen fram till 17e km. Hade kunnat pressa mig mer om jag haft någon att ta rygg på. För som vanligt hamnar jag mellan alla och finner mig springandes själv. Springer mest och skriker på de jag möter, hejar på dem och småpratar med funktionärerna jag träffar på.

ICEBUG skorna hade grymt bra fäste under hela loppet, vatten och lera rann snabbt ur dem och de satt grymt bra under hela loppet. Att inte behöva oroa sig för utrustningen under ett lopp är viktigt, och skorna är ju i princip den viktigaste utrustningen! Tack ICEBUG!!!

Efter 17 km kändes det som om kroppen la av, Vattnet och leran var så kall att mina ben började krampa, nu är det ingen ovanlighet när det gäller mig, men denna kramp var inte lik någon annan. Fick hjälp av funktionärer som inte ville låta mig fortsätta men efter att de hjälpt mig med den värsta krampen avslutade jag iaf. Monkey barsen genomfördes med kramp i vaderna men utan straff 🙂
Jag Kom i mål på ca 1:55:28 och det placerade mig på en 5e plats och gav mig en VM plats. Efter målgång och fotografering blev det märkligt, jag började skaka av kyla, hade svårt med andningen och krampen släppte inte. Sökte upp ett Fysioterapitält för massage och blev snabbt avklädd och lagd under 3 filtar och silverfiltar. Där låg jag och skakade och krampade i 30 min. Fruktansvärd känsla när kroppen bara stänger av. Fick som tur var hjälp med en gång och slapp åka in till sjukhus som det insisterades på.  Efter att kroppen återfått värme tinade jag upp mig ytterligare i bilen innan jag mådde bra igen.

 

Strong Viking är ett grymt bra Event, förra året sprang jag Water Edition och höll på att drunkna men det är en annan historia 🙂 Den 14 juni är det dags igen för Water Edition och jag ska dit, förhoppningsvis med mer från MIT Tough Team Sverige.

Att som atlet där man ständigt jobbar med sin kropp, tränar för att kunna pressa sig, kunna kontrollera kroppen under träning och tävling tappa kontrollen över kroppen var skrämmande.  Ser med förtjusning fram emot nästa tävling uppe i Jukkasjärvi, Toughest ICE, 8 km med 40+ hinder i kyla….

VM i Ohio 17 oktober 2015 kommer att bli fantastiskt,  många vänner, nya bekantskaper men framför allt MIT Tough Team medlemmar från hela världen kommer att träffas och tävla tillsammans. med över 300 medlemmar i 7 länder har Teamet vuxit och blivit världens största OCR Team , inte dåligt 🙂

IMG_2275

Med vänner från LYNX & Dutch Mud Men som förtjänat VM kval t-shirten #OCRUNITED

 

Kommentarer

kommentarer

Camilo Lattof

Posts Facebook Google+