Sista veckan som värmläning, Träning och fettmätningsmetoder!

Michaela Augustsson —  8 februari, 2014
8 februari, 2014

Tjena!

Min första vecka har gått sedan jag avslutat min anställning i Karlstad, gjorde min sista dag men tårar avtackning och rosa paket hos mina kollegor på CSK!
Det kändes otroligt märkligt och jobbigt den sista dagen och tårarna kunde inte hålla sig borta när det väl var dags att ta avsked. Man har varit i en grupp med fantastisk stämning, hög kompetens, underbara personer och ett fantastiskt jobb! Såklart man kommer att sakna det. Men jag tar med mig massor och beslutet har aldrig känts så rätt att förflytta sig vidare 🙂
Mina kollegor gav mig ett avskedpaket vidvår sista gemensamma lunch, gissa vad? ROSA, rosa paket,  rosa badskum, rosa mössa, rosa godis, rosa tejp och rosa pennor 😀 hahaha… the really now me by now 😉 TACK ni FINA!

Kommer sakna min arbetsplats!

Kommer sakna min arbetsplats!

Men veckan som gått nu har känts väldigt bra ändå! Jag har fått tid att hinna ikapp med saker, varvat ner och infunnit mig i känslan. Och känslan är bra. =)
Jag har sovit, tränat och planerat senaste veckan! Varit i Stockholm och hälsat på min fina vän Sofia som är fysioterapeut på kliniken där hon arbetar på  Ortopedteknik Anatomic.nu i Sophiahemmet.

Spegellådan är grym för att se sin belastning hur det ser ut underifrån.

Spegellådan är grym för att se sin belastning hur det ser ut underifrån.

Där var jag och askulterade och fick reda på massa roliga intressanta undersökningsmetoder för att på problem som härstammar från fötterna och dess anatomiska struktur såsom plattfot, pronation/supination problematik.
Fötterna spelas in på video på ett löpband där man kan se sin fotnedsättning och hur avtramp och gångcykel ser ut och vinklar i fotvalv och hälsena. Man scannar också sina fötter för att visa på hur belastning samt längd och skillnader fötter emellan är.
Allt detta för att sean ta ett beslut om ilägg/sulor skulle kunna bidra till just dina fötter. Fötterna gipsas då på plats för att få en exakt utformning och mall av din fot där sulorna sedan utformas efter! Bra helt enkelt, många blir hjälpta med sin löpning, ryggbesvär och underbensbesvär. Tack Fia för den möjligheten att lära sig nytt 🙂

och tillsist, om man behöver.. sulor ! =)

och tillsist, om man behöver.. sulor ! =)

gipsning på plats, ser ut som simfötter =)

gipsning på plats, ser ut som simfötter =)

Jag har också hunnit med att utföra grymma träningspass in el Stockholmo på Medborgarplatsen med härliga träningskamraten Mr Sewèn, och faktiskt böjde personbästa utifrån styrkelyft-djup med 5 kg med LÄTTHET! Fuckin Nice 🙂

Böjde på 115kg efter upptrappning, sedan ökade jag på mina arbetsset  med 10kg(!) och körde än lättare 3or x 4 på 100kg. #blondeandstrong =)
Här nedan syns mitt sista set 3x100kg:

Knäböj 100kg x 3

Lekte även med en hel del chins dips och rodd (givet när man leker med AF-eliten 😉 ) med goda resultat och min AFrookie-period börjar ändå ta sig lite alltså, jobbigast är ändå fortfarande chinsen ;O! Men jag jobbar på, och jag har kul:)

Viktade dips 22,5kg extra.En vikt på 87 pannor med den här köttbaben hängandes i räcket ;)

Viktade dips 22,5kg extra.En vikt på 87 pannor med den här köttbaben hängandes i räcket 😉

Sedan direkt från stockholm till Gbg där jag nu sitter hemma hos Coach (och klient 😉 ) Joachim och vi snackar allt inom himmel och jord i träningsväg och snart skall det till att nypas i hans fatty.. 😉 haha..
Han är har fortfande sviter av sin långdragna sjukdom och #theproject har förskjutits något i tidsplan då det är fullt fokus på återhämtning och tillfrisknande! Men vi kämpar på även där och jag är nu här nere mer för att se till att han äter ordentligt (som jag säger;) ) och hålla igen honom i träningen för att inte göra de där extra repsen eller höja vikten för snabbt och sen få en reboundeffekt av det dagarna efter!! Ibland är det mer viktigt att ha någon som håller en tillbaka likväl som en som puschar en framåt vid vissa tillstånd!

Sedan imorgon kommer jag själv återigen utföra en mätning med kaliper. Inte för att jag på nått sätt har gått på diet, eller haft en ambition om det 😉 men för att jag i veckan kommer utföra andra typer av fettmätningsmetoder för att sedan kunna jämföra dess resultat med varandra och uppmärksamma hur stora/små dessa skillnader kan vara och hur relevant det kan vara att en person mäter sig på ett eller annat sätt.  🙂
Intressant huh?
Så med mätvärden från imorgon med kaliper Harpeden 17 punkter kommer jag på Tisdag utföra kroppskompositionstest med ultraljud på Vo2Testcenter hos grymma Johan Hellström i Karlstad.  Ett avancerat testcenter inriktat på framförallt omfattande konditionstester, hälsostatus och personlig coachnig och träningsupplägg där metoder och underökningar utförs med avancerad och högteknologisk utrustning.
Ska bli riktigt intressant! =)

Jag kommer givetvis lägga upp resultat och skillnader, skall försöka klämma in nån sämst digitalkalipermätning samt impedansvågför att få med några ytterligare, och allt detta inom samma tidsperiod.

Men nu som sagt, dags att nypa fett, sen skall här tränas och lekas 😉 Dips och Bänk is coming up!

Ha en fin helg vänner!

// M

Push-ups med powerbands från MMsports och en chey nöjd över att vara en del av atlet familjen i Team Bodyscience =)

Push-ups med powerbands från MMsports och en chey nöjd över att vara en del av atlet familjen i Team Bodyscience =)

 

Michaela Augustsson

Posts Facebook Google+