Arbetsnarkoman med kex-rygg

21 mars, 2015
21 mars, 2015

Jag tror att jag nu börjar se slutet på den värsta arbetsmånaden jag hittills upplevt. Det har typ varit kaos, men nu har jag bara en vecka kvar med fullklottrad kalender. Så fort det blir april verkar det som att jag kan pusta ut ;). Hela veckan har jag garanterat klämt in dubbel arbetstid men denna helgen såg jag till att jag inte skulle kunna jobba mer än några timmar genom att lämna strömadaptern till laptopen på jobbet ;). Det gäller att vara smart!

2015-03-21 14.58.20-1

Så nu ska ni få en liten uppdatering om min kexiga rygg. Ni kanske har sett på instagram att jag har besökt herr kiropraktor… Jag har varit där 4 gånger nu på 2 veckor och fler ska det bli. Första gången jag var där var jag fullkomligt vettskrämd. Jag skojar inte när jag säger att jag var nära på att skita på mig när jag satt i väntrummet inför första mötet och hörde världens smäll inifrån behandlingsrummet. Det kändes som att någon hällde en hink kallvatten över huvudet på mig och jag var sjukt nära på att bara resa mig och gå därifrån. Då kom kiropraktorn ut ur rummet och sa att det var min tur. Fyfan.. Men nu är jag glad att jag gick dit för jag märker verkligen skillnad.

2015-03-19 12.54.48

Första tillfället kollade han genom ryggen, benen, reflexer och rörlighet. Han kollade så att felet inte berodde på något i fötter, fotleder, knän eller höftlederna och sen använde han en värmekamera för att kolla om det var någon temperaturskillnad mellan vardera kotas höger eller vänstersida. Han använde även någon apparatur som mätte kontakten mellan nerver och muskler vid varje kota. Jag måste medge att jag gick dit utan att riktigt tro på hela kiropraktorgrejen men nu säger jag bara – I’m a believer. Både temperaturgrejen och nervkontaktsaken visade på exakt dem problemen jag har med ryggen.

Så besiktningsprotokollet var något i stil med:

  • Bäckenet låst i framåtroterat läge (svankat)
  • Två nedre kotorna är låsta har tappat sin korrekta position
  • En kota i bröstryggen har tappat sin korrekta position
  • Låsning i revbenen.. typ under skuldrorna, fattade inte riktigt
  • Hela nacken är kaputt.. maximal värmeskillnad och irriterade nerver

2015-03-21 09.37.48

Han tror att jag gått med problemen länge. Det är tydligen inte jättebra för ryggraden att ramla av hästar och 17 år i sadeln har troligtvis lämnat sina spår ;).

Vid första besöket knäckte han loss bäckenet och de nedre kotorna. Jag kände mig garanterat 2 cm längre och det var typ svårt att gå rakt när benen inte lägre var olika långa :P. Jag fick träningsvärk i fötterna och på insidan av låren förutom den sjuka värken som smög sig på i ryggen. De sista två behandlingarna har inte resulterat i lika mycket värk. Under det andra besöket knäckte han även bröstryggen och jag måste medge att jag börjar se fram emot besöken eftersom jag märker att det verkligen hjälper. Till en början ska jag dit på behandling 2 gånger i veckan.

Idag kunde jag dock gå till en lite skönare behandling eftersom det var dags för massage :D. Det blev en riktig myspromenad dit och hem dessutom!

2015-03-21 09.37.12

kommentarer, 290 Visningar

Kommentarer

kommentarer

Mia Persson

Posts Google+