Cheat-day(s)!

6 juni, 2016
6 juni, 2016

Den här helgen har nog varit den första riktiga som jag verkligen har tagit det lugnt på… och verkligen levt efter ordet ”cheat-day(s)”.

Dagarna har bestått av att ligga i sängen och kolla på streams av Overwatch, sova nån halvtimme, kolla på Game of Thrones och äta choklad och popcorn. I lördags såg vi på X-men och jag tryckte i mig en hel popcornshink, jag älskar ju popcorn. Givetvis var jag hungrig igen när vi kom hem kl 12 på natten, vem är inte hungrig på natten liksom? Vi lyckades gräva fram en kycklinglåda ur frysen och kickade in den i ugnen på nån timme. Det var länge sen jag åt kycklinglåda faktiskt och det smakade ju så fantastikt gott!

Dagen efter kände jag att eftersom jag snittat kanske 1000 steg dagen före (+ kycklinglåda och popcorn) skulle det inte sitta helt fel att ta en joggingtur. Men herregud, det var inte helt lätt denna gång! Lyckades jogga ett par hundra meter sen fick jag stanna och hämta andan då jag fick osannolik kramp i magen. Gick några meter och sen försökte jag springa lite till igen, med samma resultat… Det hela blev till slut en slö intervallrunda på 7 km men var ändå glad att jag kommit ut idag.

Har också sovit som aldrig förr! Idag var första morgonen jag sov efter kl 7 på jag-vet-inte-hur-länge. Var visserligen helt sänkt och såg ut som jag trippat för mycket morfin men tror nog att min kropp ändå behövde det lite grann.

Även MI-40 fick ta paus idag, tänkte ta igen passet imorgon istället och då med maxad intensitet! Den här veckan kan jag ärlig erkänna att jag inte kört mer än ett pass per dag… har helt enkelt prioriterat solen över att va instängd på gymmet.

Kanske är det också ett tecken på att jag börjar bli lite trött? Eller att det bara är en liten motivationssvacka kombinerat med sommarvärme? Hur som helst så tänker jag inte försöka lägga så mycket vikt på det nu utan tar veckan som den kommer.

Men jag vill gärna lägga lite mer fokus på cardio… Det beror dels på den riktigt taskiga tiden jag fick idag men framförallt på att jag är rätt trött på att hålla på med lågintensiv cardio. det är roligare att springa. Innan jag började med fitness var jag ofta ute och sprang men med gymträning är det ju lätt att det inte blir så mycket tid över.

image

Klinikfest med kollegorna i fredags

image

Brunch på IKEA är numera trogen helgtradition

image

Lite reklam för Gustafängs trädgård

 

 

 

 

 

Kommentarer

kommentarer

Maria

Posts Google+

Pigg och glad tjej på 25 år som är född och uppväxt i Uppsala och jobbar som leg. fysioterapeut på Akademiska sjukhuset. Har en lång bakgrund inom träning, har spelat tennis, badminton, innebandy och simmat. Jag har även en licens som personlig tränare. Jag fastnade för gymträningen i samband med att jag började plugga till fysioterapeut då jag insåg att mycket av träningen vi bedriver idag inte alltid har så mycket evidens bakom sig. Mitt mål är få den bästa fysiken jag kan få och samtidigt lära mig mer om mig själv och hur jag kan optimera träningen på bästa sätt utifrån forskning och erfarenheter.