Frukostgröt med banan och chiafrön

2 mars, 2016
2 mars, 2016

Här är min nya favoritgröt! (Jag vet jag byter lite väl ofta…) Den här har jag ätit ett par dagar nu till frukost och den mättar så otroligt bra fastän kaloriinneållet är såpass lågt. Jag älskar verkligen smaken av combon med banan och mjölk. Fördelen är också att gröten innehåller mycket kolhydrater vilket bidrar till energikick på morgonen och vem vill inte ha en mini-boost på morgonen? Chiafrönen bidrar också till lite fibrer (för tuggmotstånd) och nyttiga vitminer och minraler. Egentligen enda ”nackdelen” är att det inte innehåller så mycket protein… men det går ju alltid bra att lägga till lite proteinpudding (blanda MM Sports Body Science Casein och mjölk exempelvis 😉 ) eller liknande för att riktigt boosta muskeltillväxten.

Innehåll (1 portion):
180 kcal
5 g protein
35 g kolhydrater
3 g fett

Ingredienser:

 • 0,5 dl havregryn
 • 1 dl vatten
 • 2 msk lättmjölk
 • 1 liten banan
 • 1 tsk salt
 • 1 msk sötströ
 • kanel i valfri mängd
 • Topping: chiafrön, nötter, hallon, frukt osv…

Workprogress:

 1. Sätt plattan på medel-hög värme och häll i havregryn och vatten i en kastrull.
 2. Koka upp ett par minuter och rör samtidigt om för att hindra smeten från att bränna fast i bottnen.
 3. Häll i salt och kanel i smeten
 4. Skala och skiva en banan i små tärningar. Häll i kastrullen tillsammans med mjölken.
 5. Sänk plattan till medel-låg värme och rör om tills bananen ”smält” i smeten.
 6. Koka ett par minuter under lock för att behålla vätskan eller tills du tycker att gröten har bra konsistens.
 7. Låt svalna ett tag i en skål om du vill ha fastare form på gröten. Adda valfri topping med ex. chiafrön eller nötter. Personligen tycker jag om att äta den lite halvljummen då den har lite tjockare och fylligare konsistens :)
Ingredienser: havregryn, banan, sötningsströ och kanel

Ingredienser: havregryn, banan, sötningsströ och kanel

 

Låt gröten koka under lock eller utan beroende på hur fast du vill ha den

Låt gröten koka under lock eller utan beroende på hur fast du vill ha den

Banangröt med bcaa

kommentarer, 199 Visningar

Kommentarer

kommentarer

Maria

Posts Google+

Pigg och glad tjej på 25 år som är född och uppväxt i Uppsala och jobbar som leg. fysioterapeut på Akademiska sjukhuset. Har en lång bakgrund inom träning, har spelat tennis, badminton, innebandy och simmat. Jag har även en licens som personlig tränare. Jag fastnade för gymträningen i samband med att jag började plugga till fysioterapeut då jag insåg att mycket av träningen vi bedriver idag inte alltid har så mycket evidens bakom sig. Mitt mål är få den bästa fysiken jag kan få och samtidigt lära mig mer om mig själv och hur jag kan optimera träningen på bästa sätt utifrån forskning och erfarenheter.