Proteingröt

19 januari, 2016
19 januari, 2016

Då har veckan dragit igång med buller och brak. Ni vet den där känslan man kan få på morgonen när man kliver upp, det är beckmörkt och man bara känner att ”jag borde inte vara så pigg… men det är jag…!” Den känslan hade jag i morse. Trots intensiv start med både jobb och vattengympa dagen innan och en effektiv sovtid på sisodär 5 timmar var jag sådär pigg som en liten hamster.

Det liknar lite det jag brukade ha under diet, nu i efterhand har jag kommit på att det var snarare ett koma-likt tillstånd jag var inne på då. Min hjärnkapacitet var nog nere och skrapade på 5% vissa dagar.

Gröt

Men nu idag när jag hade lite extra tid passade jag på att komponera ihop min protiengröt som jag tog med till jobbet. Den mättar så himla bra….! Receptet är:

  • 100 g/1 dl äggvita
  • 20 g/0,5 dl havregryn
  • 1,5 dl vatten
  • salt
  • kanel
  • sötningströ (alltid!)

Blanda allting och micra på 750 W i 3 minuter, rör om efter 1,5 minut. Låt allting stå och svalna lite och riktigt suga åt sig vattnet sen häller du i 0,5 dl proteinpulver, chokladsmak där så klart 😉 Sen är det bara att äta med gott samvete! Det bästa jag vet är att äta den samtidigt som man tittar på soluppgången utanför fönstret. Enda nackdelen med att det blir ljusare är ju att man kommer börja missa den underbara gryningen… Det finns få saker som är bättre än att titta på när solen stiger över trädtopparna och sitter man högst upp på Akademiskas sjukhus är det rena IMAX upplevelsen.

Så nu kör vi! Full fart med träning för patienter… och för mig själv givetvis 😉

 

ftselfie

Kommentarer

kommentarer

Maria

Posts Google+

Pigg och glad tjej på 25 år som är född och uppväxt i Uppsala och jobbar som leg. fysioterapeut på Akademiska sjukhuset. Har en lång bakgrund inom träning, har spelat tennis, badminton, innebandy och simmat. Jag har även en licens som personlig tränare. Jag fastnade för gymträningen i samband med att jag började plugga till fysioterapeut då jag insåg att mycket av träningen vi bedriver idag inte alltid har så mycket evidens bakom sig. Mitt mål är få den bästa fysiken jag kan få och samtidigt lära mig mer om mig själv och hur jag kan optimera träningen på bästa sätt utifrån forskning och erfarenheter.