Just nu: kärlek till Crossfit ;3

8 januari, 2016
8 januari, 2016

Efter tävlingen kan det ju vara så att det är lite svårare att motivera sig att ta sig till gymmet… speciellt när termometern visar allt annat är plusgrader, cykeln är inställd på högsta maximala växeln när man kört legday dagen innan, snön ligger packade i drivor och det är konstant mörkt efter 14…Att köra på mitt vanliga schema som jag gjorde under diet är jag lite trött på, har trots allt roterat på samma upplägg sen i somras. Då är det bra tur att man kan variera sig med lite annan typ av träning och just nu har jag fått en ”dille” för Crossfit…!

Jag körde högintensiv konditionsträning under diet i form av Les Mills-passen på Kraftkällan. Crossfit är egentligen inte så annorlunda förutom att man då jobbar själv och inte har en partner vid sidan om som pushar en. Men jag brukar ju gilla att träna själv så det är inga problem!

Veckans wod:s har sett ut som följande:

31 reps av varje övning på tid:
1. Barbell Push Press @ 25 kg
2. Pull ups
3. KB-swing @ 25 kg
4. Situps
5. Reverse crunch
6. Pushups
7. Box Jump
8. Squats @ 25 kg
9. Hopprep @ 365 hopp
10. Barbell Thrusters @ 25 kg
11. Walking Lunges @ 15 kg
12. Burpees

En variant på wod:en ”Linda”:
1. Marklyft 1,5 x kroppsvikt
2. Bänkpress 1 x kroppsvikt
3. Kettlebell Cleans 0,5 x kroppsvikt
10 – 9 – 8 – 7 – 6 – 5 – 4 – 3 – 2 – 1 reps på tid

Dagens wod blir lite ”fredagsmys” innan jag tar en lugn myshelg uppe i Norrland:

3 varv på tid:
Rodd 500 meter
25 GHD sit-ups
25 hip extensions

wpid-wp-1452240351994.jpg

Kommentarer

kommentarer

Maria

Posts Google+

Pigg och glad tjej på 25 år som är född och uppväxt i Uppsala och jobbar som leg. fysioterapeut på Akademiska sjukhuset. Har en lång bakgrund inom träning, har spelat tennis, badminton, innebandy och simmat. Jag har även en licens som personlig tränare. Jag fastnade för gymträningen i samband med att jag började plugga till fysioterapeut då jag insåg att mycket av träningen vi bedriver idag inte alltid har så mycket evidens bakom sig. Mitt mål är få den bästa fysiken jag kan få och samtidigt lära mig mer om mig själv och hur jag kan optimera träningen på bästa sätt utifrån forskning och erfarenheter.