Recept på Katsu-curry

20 oktober, 2015
20 oktober, 2015

image

Tänkte passa på att tipsa om en kalorisnål currygryta gjord på nötkött, vitkål och paprika och självklart japansk katsu currysås, då jag är ett stort fan av Japan och deras curry.

Ingredienser:
✴ 300 g grytbitar av nötkött (ca 12% fett)
✴ 100 g vitkål
✴ 1/2 röd paprika
✴ 1/2 vitlöksklyfta

Katsu currysås (ca 85 kcal):
✴ 2 msk mjöl
✴ 4 tsk kikkomansoja
✴ 3 tsk curry
✴ 2-3 dl vatten
✴ 5-6 steviadroppar alt. 1 tsk honung

Stek köttet i stekpanna och lägg i vitkål och paprika allteftersom och låt det stå på svag värme under lock medan du förbereder såsen.

Häll i mjölet och sojasåsen i en kastrull och låt den koka upp under omrörning. Häll i curry och steviadroppar och ha i vatten sist. Sänk värmen och rör om för att undvika att mjölet klumpar ihop sig.

Lägg upp på tallriken och njut av en god middag! ^^

Live, laugh, love

kommentarer, 353 Visningar

Kommentarer

kommentarer

Maria

Posts Google+

Pigg och glad tjej på 25 år som är född och uppväxt i Uppsala och jobbar som leg. fysioterapeut på Akademiska sjukhuset. Har en lång bakgrund inom träning, har spelat tennis, badminton, innebandy och simmat. Jag har även en licens som personlig tränare. Jag fastnade för gymträningen i samband med att jag började plugga till fysioterapeut då jag insåg att mycket av träningen vi bedriver idag inte alltid har så mycket evidens bakom sig. Mitt mål är få den bästa fysiken jag kan få och samtidigt lära mig mer om mig själv och hur jag kan optimera träningen på bästa sätt utifrån forskning och erfarenheter.