Syrlig cheesecake

18 mars, 2015
18 mars, 2015

Något gott och hälsosamt att bjuda på? Jag lovar att ingen ens kommer att fundera på att det är hälsosamt, bara att det är alldeles ljuvligt gott!

Botten: 2 dl havregryn, 1 ägg, 2 msk honung & ev. vatten. 

Mixa havre till ett mjöl och blanda sedan ner honung och ägg så det bli en fin och geggig röra. Tillsätt eventuellt lite vatten (beror på äggets storlek) så att det blir lagom kletigt. Smörj en form med löstagbara kanter (helst annars en som går att frysa) – tryck ut botten och grädda i en 5-7 minuter på 200 grader. Skall få lite lagom fin färg. Ta ut – låt svalna.

cheesecake

Fyllning: 300 gram philadelphia, 2 dl keso, 2 äggulor, 1 dl agavesirap/honung, 1/2 dl kokosolja, 1 dl lemoncurd + 2 äggvitor & 10 steviadropparcitron*Frosting: Lemoncurd + strössel.

Mixa samman philadelphia, keso och äggula tills det blir en jämn smet och rör sedan ner kokosolja, lemoncurd och agave. Smaka av så det söta och syrliga är lagom i din smak. Vispa äggvitorna fluffiga i en skål för sig och smaksätt med steviadroppar och vänd sedan försiktigt ner i skålen med den andra smeten. Häll upp smeten i din form och sätt in i frysen tills det har stelnat – minst en fyra timmar men gärna över natten. Bred över lemoncurd (sisådär 1-2 dl) och dekorera med lite fint strössel – låt stå framme en liten stund innan den skall ätas så den tinar lite lagom. (Ps: är du otålig så frys in i små muffinsformar av silikon så stelnar de fortare och är ätklara på en timme eller två).

Kommentarer

kommentarer

liveitloveit

Posts Google+