GODMORGON!

9 mars, 2013
9 mars, 2013

Utsikten från mitt fönster

Solen lyser över lilla Fagervik där jag bor. Det är en liten ”by” kan man säga, som ligger ca 2,5-2 mil utanför Sundsvall i den lilla kommunen med det stora hockeylaget, Timrå! Varför bor jag på vischan? Jo för att jag trivs bäst i lite lugnare miljöer med nära till skog och vatten. Att titta ut genom fönstret och se soluppgången på havet är lycka på riktigt! Här varvar jag ner efter jobb och träning. Att jobba som sjuksköterska är fantastiskt men också väldigt krävande, iallafall jag behöver tystnaden här ute på landet. Kanske det som gör att jag sen kan åka till gymmet, vrida upp volymen på bästa playlisten, gå all in, ja nästan varje pass, helst tills jag inte orkar stå eller gå, jag kommer ju hem till lugnet sen =)

Min träning då?

Det har ändrats genom åren vad jag tycker är roligt och det är viktigast för mig, att det är just roligt och bästa passet är helt klart BEN!! Finns inget som ger mig så mycket som just ben. Tror jag har kommit på varför. Det är det pass som mest liknar en skidtävling, känslan att slänga sig över mållinjen, lägga sig raklång i snön och känna att man tagit ut varenda liten mm av energi som finns i kroppen. Det är samma med ben, jag är lugn och harmonisk som en filbunke på kvällen efter ett benpass, dagen efter kan jag oftast inte gå och än mindre tänka, vilket är skönt eftersom jag annars har en hjärna som går på högvarv, ganska säker på att jag tänker lite mer än normalsnittet av befolkningen =) Där ger träningen mig extra mycket, det är en paus från karusellen som pågår där uppe och jag kan lättare fokusera och tänka klarare när jag tränar.

I övrigt är det fokus på basövningarna just nu, benböj då såklart, marklyft (kört seriöst endast ett par månader) bänkpress (jobbar som en dåre med tekniken) chins och dips. I början (mindre en 1 år sen) kunde jag inte göra en enda, idag är rekordet på 16 och bättre ska det bli, sen sist men inte minst, armar, bicepscurl och dips! Jag varierar mellan tung, medel och typ lätt träning det beror på hur man definerar det =) Har svårt att köra riktgigt lätta pass, behövet av svett är alldeles för stort!

Mina mål?

Framförallt att hela tiden utvecklas. Det här året har jag fått klämpa med vikten. I december förra året vägde jag 47 kg, nu väger jag 57. Var väldigt bestämd att jag kunde gå upp i vikt med träning och bra mat dvs nyttig mat och många sa att det går inte, man måste äta lite skitmat, men med en känslig mage som jag har så ville jag inte utsätta mig för det och lät det istället få ta den tid det tog och det gick ju! Summa sumarum, gör det du tror på!! Jag vill hela tiden bli bättre, och fokuserar mycket på teknik, och såklart styrka och volym, tar hjälp av dom kloka grabbarna på gymmet. Vi har en hel del sådana på Iron Works, Anders Graneheim såklart, Lars Berglund, Erik Eriksson, och Andreas Linnsèn, et fantastiskt härligt gäng grabbar som alltid ställer upp med goda råd och bjuder på skratt vilket är minst lika viktigt! Ni är grymma ska ni veta! Men sen är jag ju lite tjurig och vill gå min egen väg, lyssnar på alla råd när det gäller träning och kost men i slutändan så gör jag det som känns bäst för mig. Så jag tränar och äter nog lite annorlunda än många andra i träningsvärlden. My way or no way! =)

Så målen var det ja! Det är nog det största målet jag har att utvecklas och ha roligt, tävlingsmässigt vill jag prova mig fram, reppower känns som en lagom början att sen får vi se, att våga sig upp på en scen framför en massa människor känns som utmaning nr 1, lilla jag, en tvättäkta liten svensson från en liten by i mellersta Norrland liksom, vem är jag i det stora sammanhanget? Får väl försöka ta reda på det! =) Vet ju att får jag för mig nått är det allt eller inget. Och efter den resa jag gjort fram tills nu så vet jag att jag måste vara lite försiktigt, våga lyssna på kroppen och framförallt hjärtat!

Idag står rygg på schemat, men inga marklyft idag tyvärr, det har varit ett par tunga veckor med mark och böj så idag vilar jag från det. Tangerade mitt lilla PB på 110 kg förra lördagen, körde en 3:a på 100 och 12:a på 90 vilket alla var rekord för mig (skriver lilla på PB för att det är just lite, bättre ska det ju bli!!)

Måste bara få säga igen hur fantastiskt roligt det är och vara här, nästan lite overkligt, det är ju alla ni i teamet som inspirerat mig under detta året! Har följt många bloggar på forumet.. Och nu står jag här, det måste betyda att ni alla gör ett sjuhelsikes jobb på att inspirera!! =)

Har nyss lärt mig att göra sånt där kollage! Första gången jag fångade en sån där dubbelbiceps eller vad det heter på bild! Grabbarna på gymmet har dåligt inflytande på mig, jag som aldrig skulle lägga upp en sån bild för allmän beskådning! Och visst försöker jag spänna småmusklerna på ena bilden också, bjuder på den för att det är lördag idag! Tillägnar denna till Lars Berglund himsef!

 

Comments

comments

Frida Lindström

Posts Google+