Respektabel lägstanivå.

19 januari, 2013
19 januari, 2013

Har idag deltagit på serieomgång 1 i Styrkelyft och Bänkpress. Jag tävlar för Sundbybergs TK och då vi brukar samarbeta med Södertälje AK så var det där vi var idag, tillsammans med lyftare från ett par klubbar till.

Eftersom jag inte tränat tunga lyft alls sedan DM i november och inget speciellt till denna tävlingen så fick det bli hög fokus på teknik och tänka att det var mer som ett tungt träningspass. Det gick helt okej.

”Fegade lite i sista knäböjen då jag inte hade känslan för att ta i på rätt ställe och slita lite när det blev tungt. För dålig viktvana helt enkelt. Bänkpressen var mer eller mindre exemplarisk teknikmässigt även om jag kände mig lite stel(och kall). Marklyft gick också bra och jag peppades till att höja lite mer än vad jag hade gjort för ett ”bekvämare” lyft, men jag klarade att ta i mer än i böjen och fick även upp sista vikten på ett bra sätt.

Knäböj:
110kg – Godkänt 3-0 – Lite av en skamgräns för mig för att ens tävla. 😉
107,5kg – Godkänt 3-0 – Kom lite långt bak halvvägs upp, nästan så att tårna släppte golvet, men kom upp tack vara bra bålstyrka och lillit på min teknik.
112,5kg – Fail – Borde klarat den, men men..

Bänkpress:
70kg – Godkänt 3-0
75kg – Godkänt 3-0
77,5kg – Godkänt 3-0
Bra teknik, snygga och stabila lyft, inga konstigheter.

Marklyft:
110kg – Godkänt 3-0 – Skulle bara fattas annat.
120kg – Godkänt 3-0 – Höll tydligen ganska snett på stången men märkte inte av det. Bra tryck i kroppen.
130kg – Godkänt 3-0 – Kanske dagens bästa lyft(efter bänkpressarna). Skönt att tekniken håller trots lite trött kropp och bra tryck i starten igen. Bättre fart än på 120.

Totalt:
315kg totalt och kvalad till SM i Klassisk Styrkelyft i sommar med god marginal, vilket jag iofs redan var.

Linda Samuelsson

Posts Google+

test