Blueberry Frozen Yoghurt
Skrivet av Leo Wessman den 14 aug, 2012Lånar ett recept från Body Science för att se hur det går att posta resecpt.
Receptet ger två mindre portioner eller en stor. Frozen Yoghurt är ett väldigt gott alternativ till glass som är proteinrikare, kalorifattigare och lättare att göra själv! Receptet kan enkelt varieras vid behov (Tips: för extremt få kalorier; ta bort grädden och använda vanlig mild naturell yoghurt, eller gör en lyxigare variant genom att använda socker och lägg till en vispad äggula!).
Ingredienser:
250g turkisk yoghurt
1dl mellangrädde
1dl Body Science Casein Blåbär
1dl frysta blåbär
0,5dl bordssötningsmedel
Vispa ihop alla ingredienser utom blåbären med en elvisp till en tjock slät smet. Frys in smeten i en lämplig behållare, t.ex. en plastburk med lock. Tillsätt blåbären efter en timme och blanda. Blanda smeten ytterligare en gång efter ca två timmar. Efter tre timmar har yoghurten glasskonsistens och är redo att serveras!
Enjoy!