Leo Wessman | Team Body Science

Jag vill tacka för min tid här :)


20131011-054707.jpg
Det finns många anledningar till varför jag inte bloggat så mycket på senaste. Det har varit mycke i livet och jag har varit tvungen att prioritera utifrån vad som är bäst för mig.

Nu är det faktiskt så här att jag kommer från och med nu sluta blogga här, i och med det så avslutar jag även mitt samarbete med Team Body Science och MM Sports. Jag är super nöjd och vill verkligen tacka för den tiden som har varit. Har lärt mig oerhört mycke och fått tagit del utav mycke som jag från början inte trodde va möjligt. Kommer självklart att ha kontakt med alla inblandade och jag ser fram emot att se alla växa på sina håll och mot sina mål 😀

För er som följt mig så ber jag om utsökt över mitt usla uppdaterandemen vem vet, jag kanske tar upp bloggandet i egen regi framöver så ni får hålla utkik!

Tills dess kan ni följa allt som händer på min Instagram ”leowessman”
Och förhoppningsvis är det många som kan inspireras och ta del utav saker där :)

Kör hårt allihopa och så hoppas jag att vi ses snart 😉Ännu en händelserik dag ;)


Ja varför inte börja i vanlig ordning? 😉
06.00 sätter vi oss i bilen och bränner iväg till gymmet för lite snabba axlar då förmiddagen var lite tidspressad.

20130830-232105.jpg
Sen var det dags för fotografering igen och vi började med Aly och Lacey. Det var en lite krångligare plåtning då dom var två. Mycke mer att koncentrera sig på och det blir lixom dubbelt av allt som ska bli bra. Men vi lyckades få till det och resultatet blev bra, stramt därefter så var det dags för byggaren Jerry Ossi!

20130830-232931.jpg
Ja vad ska man säga, bred kille! Ungefär lika lång som jag men dubbelt så bred överallt.. Han fick köra axlar och sen endel posering.

20130830-233439.jpg

När vi var klara med allt åkte vi tillbaka för att checka in på vårar nya hotell. Mina teammates från Betterbodies anlända här i lathi imorse och däribland Alex fru Carina. Så vi synkade ihop på samma hotell :)

20130830-233713.jpg
Vi avslutade ännu en perfekt dag med en mysig middag allihopa. Helvete säger jag bara vad jag trivs med dessa personer!! Tack för en fantastisk kväll :)

20130830-233854.jpg

Imorgon är det dags för Nordic Pro/Fitness expo. Kommer försöka uppdatera endel på instagram under dagen så för er som vill följa, ”leowessman” kommer nog komma ut en hel del 😉
Sen ska även jag ut på äventyr, mer om det senare.

GodnattDå har vi bränt av dag två..


För att få en riktigt bra start på dagen och för att optimera den så var klockan ställd på ish 05.15 och vi kickade igång den med ett grymt ryggpass. Blir lite tyngre träning nu då jag sällan viker mig så jag hakar på Alex. Styrkan kanske inte känns riktigt så bekväm som den brukar med jag får jobba på och det gillar jag.

20130829-194546.jpg
Efter det var det bara att åka tillbaka till hotellet för att duscha och även ha ett litet snabbt möte med Aly och Lacey angående deras fotografering. Efter det var det dags att inleda resans första plåtning som var med den galet stora Jari Mentula.

20130829-195226.jpg

20130829-195236.jpg blev riktigt bra resultat och vi fick ett par ruggigt snygga bilder.

Sen blev det lite avkoppling och mat i inväntan på plåtning nummer två som var med Anna Virmajoki. Det var faktiskt riktigt häftigt att se vilken skillnad det är på athleter som verkligen vet vad dom gör. Det var så enkelt att fotografera henne då hon visste precis hur hon skulle föra sig. Riktigt bra resultat och jag tror hon koller göra bra ifrån dig på lördagens tävling.

20130829-195733.jpg

20130829-195742.jpg
Sen är det turligt häftigt att jobba med Alex, han är grym på det han gör och han är framförallt en sån sjukt härlig person. Lär mig mycket av allt utav denna man.

Nu blir det ryggläge en liten stund för att sedan ladda på med lite mat inför morgondagen som kommer bli en tuff dag :) inleder även den med lite axlar imorgon bitti 😉

Får bjuda på en formbild också..

20130829-200644.jpg
”Remember to do the things you love in life”

Kör hårtFörsta dagen i Lathi


20130828-230628.jpg
Mötte upp min vän Alex på Arlanda klockan 06.15 och straxt där efter så visade det sig att vårar plan var inställt. Var inte mycke att göra mer än att sätta sig och dricka lite kaffe och fördriva tid. När vi äntligen landat i Finland hämtade vi upp hyrbilen och sen var vi på väg till Lathi. Snabbt och smidigt var vi på plats för att checka in :)

Sen träffade vi upp K.P. Som är chefredaktör för body tidningen här i Finland och även han som driver gymmet som vi ska fotografera i under kommande dagar. Blev en skön dag med massa prat, träning och mat.

20130828-231830.jpg

20130828-231844.jpg

20130828-231852.jpg

20130828-231904.jpg

20130828-231922.jpg
Vi avslutade dagen med ett benpass och sen lite mat på en restaurang i närheten. Kände mig nästan som ett proffs.. Klev direkt från gymmet rakt in i en restaurang för att fylla på lite 😉 like Ronnie Coleman

Nu ligger jag på hotell rummet för och gör mig reda för ett par timmars sömn innan jag och Alex kickar igång dagen med ett ryggpass och sen blir det jobb..

20130828-232214.jpg
För mer direkta uppdateringar under kommande dagar så kan ni gå in och följa mig på instagram ”leowessman” där kommer ni få se allt från lite träning till proffs som ska fotas och endel ifrån expot på lördag.

Godnatt på er
Kör hårtFinland and Nordic Fitness Expo


Snart sitter jag på flyget på väg till Finland tillsammans med Alex Danielsson. Fick förfrågan förra veckan om att följa med och hjälpa till med lite plåtningar innan helgen för att sen tillbringa en dag på Nordic fitness expo.

20130828-060040.jpg
Ska bli sjukt spännande att åka iväg och få ännu lite mer inspiration och motivation. Kommer även att hjälpa och agera endel med min sponsor Better Bodies, så vem vet kanske kommer lite bilder från någon expo scen efter helgen 😉

Annars kämpar jag på, var ännu en ny behandling igår och grymmaste Nidal på Napraform! Som sagt problemet kvarstår men självklart betydligt bättre. Problemet är det att jag behöver ”träna” upp och stretcha vissa saker, men tyvärr så tar sånt tid och jag hinner inte tex bygga tillräckligt innan jag måste tillbaka för behandling. Hinner gå någon vecka sen börjar det krampa ihop och smärtan kommer, så planen är att bygga, behandla, bygga, behandla 😉

Dieten rullar på, inte särskilt jobbigt ännu då jag ligger så högt! Hade lite formkoll igår med min gode vän Micke som kommer att hjälpa mig lite och hålla koll så att jag inte gör några dumheter 😉 får se hur resan blir nu men jag ska försöka hålla dieten så gott jag kan, kommer eventuellt bli lite mindre mat ön jag är van vid men även mindre träning så jag hoppas att det kan gå ihop sig ändå.

Hoppas ni krigar på allihopa!

Kom ihåg…
”When you feel like giving up, remember why you held on for so long in the first place”Lite från veckans träning och formstatus


Körde första passet i lördags efter att ha varit sjuk.. Galet taggad men samtidigt orolig över hur det skulle gå och om jag va frisk. Svårt att avgöra om man är 110 % redo att börja köra igång. Men jag bestämde mig för att köra och försöka ta det lite lugnt 😛

20130822-105843.jpg
Jag har alltså kört bröst, axlar, ben, vila och rygg. Pga min axelskada så har min träningen förändrats endel. Men faktiskt till det bättre just nu i alla fall :) jag utvecklas och tycker jag svarar bra på träningen så varför ändra?

Tanken jag har nu är att jobba med betydligt lägre vikter fler reps men ändå öka upp till en tung belastning. Säg att jag ska köra pushdowns när jag kör triceps, så istället för att ”värma” upp och sen välja en vikt för att köra en 6a. Så kör jag många set med upptrappning. Kanske kör tre set med 20 reps och ökar vikten för varje set, ökar igen och kanske bara orkar 18, ökar igen och kanske bara orkar 15
Så vikten höjs för varje set och repsen droppar. Men strävar alltid efter att göra så många som teknik och kontakten tillåter. Fortsätter att öka upp tills jag kanske bara orkar 6-8 stycken och där stannar jag och kör ett set eller och ibland avsluta med ett dropset. Så istället för att bara köra några ”uppvärmnings set” där man faktiskt inte tänker på vad man gör mer än att känna på vikt och rörelse så ser jag alla set som en del i övningen. Väljer jag en vikt där jag orkar köra fler än tänkt så gör jag det och det är det som sätter ribban för nästa set och vikt.

Variation och överbelastning tror jag på, att för varje pass utsätta muskeln för en ny utmaning. Att tvinga och göra det obekvämt för muskeln så att den måste anpassa sig

20130823-083557.jpg formen blir bättre och bättre i alla fall, vikten vet jag inte riktigt vad den ligger på just nu så jag inte vill väga mig efter art jag varit så sjuk sol jag varit så vill komma i fas först. Men det finns en plan och den håller jag sen tar jag en dag i taget 😉

Om ni vill läsa lite mer om mina och Helenes pass så kan ni kika in på hennes blogg, HÄR kan ni läsa om senaste ryggpasset.
Riktigt härligt att hitta någon man passar med i gymmet. Vi är minst lika galna och det är aldrig någon som ger sig. Det är endel utav de som driver oss hela tiden, ingen son kan vika sig före den andra 😉
Kan inte mer än säga tack Helene!

Nej nu blir det en massa jobb och planering 😉

Kör hårt allihopa!!Nu är det dags.. Uppdatering/dietstart


Ja frågan är ju vart vi ska börja.. Har inte blivit så mycke skrivande på senast och jag tänker lämna det som de är bara. Har haft en sån period bara, flyttat, renoverat, skadan, jobbet, träningen och precis på fötterna efter en två veckors sängliggande med feber och halsont som ej går att beskriva. Sista dagen på penicillinet imorgon och idag kommer förmodligen blir försöka träningspasset på väldigt länge känner jag.

Som sagt, dietstart alltså. För tre veckor sedan så började jag min diet mot decembercupen 2013. De här kan nog vara mitt första officiella utlåtande faktiskt 😛

20130817-115542.jpg det här är väl ungefär utgångsläget och ja på bilderna ser det väl lite bättre ut än vad det egentligen är. Ni vet, rätt ljus, bra tryck osv…
Men för er som följt mig så vet ni kanske att jag alltid varit en 70 kg kille, när jag började träna vägde jag straxt över 60 och inom närmaste kom jag upp till 68-69 där jag låg ganska länge och behöll form. När jag sen började ”bygga” kom jag över 70 och med tiden så landade jag på en offseason på va 75 kg innan jag började dieta inför fitnessfive five ( förra året) i juli förra året vägde jag in på tävling på 63,7 galet utdragen så min normalare vikt låg nog runt 65. Efter tävlingen så la jag kraft på att bygga oh gå upp i vikt (på bra sätt) och med det så menar jag att jag gick upp i vikt sakta och tog till vara på min låga fett procent för att optimera energin jag stoppade i mig. Första 4 månaderna gick jag upp 5-6 kg vilket är ganska lite efter diet, men jag såg till att hålla en strikt plan med intag precis som på diet fast åt andra hållet. Allt eftersom så ökade jag och ytligare några månader senare så hade jag passerat min förra ”maxvikt” och jag närmade mig 80 kg.

Många kanske ifrågasätter hur man kan gå upp så mycket i vikt osv men jag lovar, prova att äta så pass mycke som jag gjort förhållande till min kropp så lovar jag att det händer saker. Och när man äter utan rätt saker så blir det mer kvalité också. Någonting som jag känner inte har fungerat under denna period är så klart min träning, som jag bara önskar hade kunnat gå bättre för att få ännu mer resultat. Men jag tycker ändå att jag gjort det jag kunnat. Skadad har som sagt blivit mycke bättre men det är fortfarande inte bra, jag har konstant smärta i vissa lägen och ”problemet” sitter fort kvar. Jag vet inte om jag kommer hålla eller om jag kommer bli bättre, men jag måste fortsätta göra det jag gör och förhoppningsvis lösa problemet samtidigt.

I vilket fall som helst så slutade min vikt på 83 kg som högst ( en bra dag så att säga ) under första veckorna och så klart sjukdomen nu så har jag tappat endel men utgångsläget är ca 80 kg efter att vätska släppt osv. Jag räknar med att jag kommer få gå ner 10 kg men denna gången så är det formen som får avgöra det hela, vikten har mindre betydelse.

20130817-121924.jpg (bild jag la upp för ett par veckor sedan) som sagt ska bli spännande och se hur det kommer se ut :)

Nu är väl formen kanske någonting som jag är mindre orolig över, just nu är det chins och dips som är ett problem, dips är set största problemet. Chins har jag ändå provat och köra lite och kan ändå göra en tio stycken utan att det för ont. Men som sagt, kan jag få till det här så tror jag att det kan bli riktigt bra.

20130817-122225.jpg
Jag ska göra allt jag kan och jag hoppas många utav er följer och stöttar mig längs vägen! Det är det som kommer driva mig i slutändan.

Sen tänker jag även lova att från och med nu så ska ni kunna följa min resa, mina planer, mitt tänk och min utveckling.

Som jag brukar säga, kör hårt allihopa!! 😉