Slank in en snabbis på Ica Maxi i Mölndal när vi var på väg hem igår, tanken var att vi skulle äta ute men då jag och Josefine har lika starka viljor kan vi aldrig komma överens så då passar Ica bättre 🙂
På dagen hade Josefine läst i en tidning om en paj med ananas, mango och kokos som hon så gärna ville pröva. Jag fick uppdraget att göra den… Hon sa: Detta skall det vara i den fixa det! Lätt som en plätt svarade jag… Då jag har bakat dessertpajer sedan jag var ca 9år 😉 Och jäklans va god den blev… till denna serverades Body Science – vanilla icecream casein!
Prova – recept finnes nedanför!
175 gram smält smör
1dl Kruskakli
0.5dl Vetekli
2dl Dinkelmjöl siktat
1dl Ica´s Stevia
2 tsk Bakpulver
Blanda i alla ingredienser i det smälta smöret, jag använder degkrokar för att blanda ihop det. Låt det stå i ca 10min så det drar ihop sig innan ni plattar ut det i en pajform.
Grädda utan frukt/bär i 10-15min på 225 grader i mitten av ugnen.
Gör lite gaffel hål när ni tagit den ur ugnen.
Fyllning:
3dl Hallon
3dl Mango i bitar
500g Kokos (ett paket)
50-75 gram smör
Smält smöret i en stor stekpanna, häll sedan i kokosen och blanda tills all kokos blir dränkt i smör. Sprid sedan ut frukten över hela pajen och lägg kokosen som ett täcke över. Grädda sedan allt igen tills den får fin och varm färg (se ovan)
Fluff:
2 ägg
1dl Mjölk
2dl Body Science- Vanilla Icecream
Blanda allt i en skål vispa ordentligt så att det får en mycket krämig konsistens, njut!