”REHAB”

12 april, 2015
12 april, 2015

REHAB förkortning för rehabilitering bara ordet gör att jag tappar träningssugen en aning. Rena Rehabövningar brukar vara ofantligt tråkiga och ett helt pass med Rehab kan göra att man skiter i att träna helt och hållet. Sen det eviga rådet från många sjukgymnaster, naprapater, kiropraktorer ”ta det lugnt och träna LAGOM ett tag”

Vad är egentligen lagom och lugnt? Jag går konstant i fällan(borde ha lärt mig) och kör för hårt så att jag får ont igen. För lagom och lugnt är för mig för hårt efter tex ett ryggskott eller en överansträngning.

Enda gången jag inte gått ut för hårt var när jag fick hjälp av Lina Lerjéus på försvarshälsan i Skövde. Klockrent för där fick jag ett schema med övningar som inkorporerades i ett befintligt pass och tydlig upptrappning och information om när det va för hårt och jag skulle tagga ner.

IMG_0766

Sista, sista…

 

Mitt tips till alla som ”spyr” över rehab är att sprida ut de övningar ni fått över flera pass och låta de bli en naturlig del av erat pass. Låt de vara det även när skadan är läkt för skadan brukar komma från någonstans. Tex en överansträngning eller felbelastning och då är det grymt att ha dessa ”rehab”övningar med i passet som parerar detta innan de går för långt. Min bästa rehab är faktiskt längskidåkning eller rullskidor på sommaren. Vet inte vad det är men kroppen mår riktigt bra efter dessa pass. Ryggen får sig en skonsam genomkörare =)

Kommentarer

kommentarer

Kim Bergeå

Posts Google+