Decembercupen 2014

4 januari, 2015
4 januari, 2015

Bättre sent än aldrig men här kommer en kort resumé av min debut! =)

Jag kom på en fjärdeplats i min första tävling i AF. Målsättningen var att ta sig till final(topp 6) och det gjorde jag =)

IMG_7767.jpg

Posering

Alla ni som är insatta vet redan hur tävlingen går till men för er som inte vet börjar det med en poseringsdel. 

Andra delen på tävlingen var chins, inte så mycket att orda om där mer än att de ska vara fullt utsträckta armar och hakan ska över stången och inget sving eller crossfitstuk på rörelsen.

Skärmavbild 2015-01-04 kl. 08.50.20

Chins

ipsen vilket kommer som tredje övning är det axelled under armbågsled och utlåsta armbågar som gäller och Arnetempo(väldigt långsamt). De bästa är att det är lika för alla vilket jag gillar MEN de går att göra dom snabbare med uppfyllda regler.

IMG_0765

Dips

Och sista delen är 1 min rodd på DC, jag hade fördragit hinderbana men bara att gilla läget och köra på =)

Skärmavbild 2015-01-04 kl. 12.07.14

Rodd

 

Lärdomarna är många från min första tävling och jag ska inte bli långrandig 😉

1: Arne är MEGAhård på ”sina” dips, kolla på utlåsningarna inte att det går lååååångsamt. MEN det är lika för alla och det väger över till det positiva, segt att jag stressade iväg och fick 5 bortdömda… Besvikelsen var ett faktum då jag bara fick 29 godkända. 2

2: Sköt om era armbågar, det är viktigt att ha hela sådana för att kunna träna på max innan tävlingen och inte vila upp sig till tävling 😉

3: PB i chinsen, jag vet att en del klagade på domarna där men jag tyckte de skötte det bra, lika för alla!

4: Att maxa rodd på en tömd kropp gick sådär för mig, jag klarade att ro men det som inte syns är att benen viker sig bakom scen och jag blir liggande hyperventilerande bakom scen… Tur damen min tillika coach var där och kunde lugna ner en! =)

5: Att poseringen var en sån kraftmätning var en överraskning, stå och spänna sig men ända slappna av så pass länge tar på kraftena. Ni som har gått högvakt och blivit tvungna att stå i givakt en längre tid har en aning hur det känns. Definitivt EN sak att träna på!

6: Jag sammanfattar punkt sex med alla lärdomar jag fått i arbetet bakom scen =)

 

Jag älskar att tävla, känslan och fokuset som infinner sig när det är allvar. Gå in i sig själv och göra sitt bästa efter sin förmåga, stänga ute alla andra och bara köra.

 

Bergeå/OUT

 

Kommentarer

kommentarer

Kim Bergeå

Posts Google+