Kosttillskott

22 september, 2014
22 september, 2014
IMG_7358

Strax innan 38 dips och efter 8 tunga set i bänken

Jag satt och diskuterade med en arbetskollega att jag inte alls äter speciellt mycket tillskott? Men det tog inte lång tid innan jag insåg att så var inte fallet. Inte om jag jämför med en vanlig svensson som kanske tar en proteindrink eller en bar efter gymmet. Tänkte att jag skulle stapla upp vad jag stopper i mig i diettider.

Frukostkompotten börjar med Kreatin vilket är ett av dom tillskotten jag känner en påtaglig effekt av. Jag får en större ork speciellt på gymmet, känner mig starkare sen om jag är det går väl att tvista om. Men med en goo känsla när jag tränar blir passet också bättre.

Creatine Monohydrate

Creatine Monohydrate

Sen säkrar jag upp med Omega-3, Vitamineral komplex och Vitamin-D för brister i kosten. Som de flesta som dietar speciellt inför en tävling så blir den lätt enformig för att göra det enkelt för sig. Då kan iaf jag lätt missa vissa saker i kosten. Sen nu på hösten när solen inte vill visa sig lika länge så fyller jag på med lite D-vitamin på burk.

Omega_3

Omega-3

BodyScience_Vitamineral_Complex

Vitamineral-Complex

Vitamin_D

Vitamin-D

En jäklig god grej är verkligen att blanda Vaniljprotein i gröten på morgonen! Vanilj Whey och bär det gör susen för havregrynsgröten. Den blir både proteinpimpad OCH jäkligt smakrik. Jag har testat både med blåbär och Vanilj och vanilj vinner lätt för mig. Finns gott om andra smaker också, bara testa.

Whey100Naturell

Whey 100%

Jag försöker att inte använda PWO med betoning på försöker. Är jag pigg dvs ätit som jag ska, sovit helt ok och på G så har PWO ingen effekt på just mig. Men de dagar när detta inte stämmer så är det skönt att ha något att ta till för att få till ett bra pass. Passet blir ändå av men med en bra PWO är skillnaden mellan ett bra och dåligt pass när jag är trött och seg.

JackedXX-LemonLime

Jacked XX

Sen har vi BCAA från XLNT under passet, speciellt äppelsmaken är grymt god att ha under passet. Sen bor man i Göteborg vet man att vattnet smakar klorin. Varför inte slå två flugor i en smäll med god dricka och lite extra effekt under passet? Jag kör på det!

NEW-XLNT_BCAA-Apple

XLNT-BCAA

Sen har vi det fina långsamma Caseinproteinet så att kroppen har något att jobba med under natten. Just nu har jag jordgubbssmak hemma den är jäkligt god med vatten. Sen är ju favoriten dubble rich chocolate men gött med lite variation.

CaseinNaturell

Casein 100% Milk protein

Avslutningsvis har jag Magnesium och Glycine som jag tar en kort stund innan läggdags. Just nu håller jag på att utvärdera dessa två för mig, märker jag någon skillnad, sover jag bättre osv. Så resultatet återstår att se.

Magnesium-02

Magnesium

p-17064

Glycine

 

Viktigt att tillägga är att dessa preparat är några jag tycker funkar för mig, jag vet att det finns många saker där ute som funkar för andra och att det finns en massa saker jag inte provat än och som alldeles säkert skulle funka. Men personligen vill jag känna en skillnad om det inte finns påtagliga bevis för att ett preparat fungerar.

Kan rekommendera alla att gå in på mmsports.se och kika runt och läs på om produkterna och prova EN i taget. Hur ska du annars veta om det är just den produkten som fungerar för dig? Sen är det olika vad du behöver för tillskott beroende på vad du har för kosthållning, hur du sover, jobbar, tränar osv osv..

 

Bergeå /OUT

 

Kommentarer

kommentarer

Kim Bergeå

Posts Google+