Fotografering

8 februari, 2016
8 februari, 2016

Så igår fick jag uppleva en otroligt rolig upplevelse. Min mamma är ingen materialistisk typ när det kommer till presenter och julklappar, därför brukar jag ge henne upplevelser istället. I julas fick hon en upplevelse som inkluderade oss alla. Jag köpte nämligen ett fotograferingstillfälle där man blev sminkad och sedan fotograferad. I förra veckan bokade jag tid och igår framåt eftermiddagen genomförde vi det.

Jag har till och från väldigt upptagna helger, oftast jobbar jag de första fyra-fem timmarna på morgonen för att sedan träna, plugga eller andra ting. Igår var det precis en sådan dag. Jag jobbade mellan åtta och ett. När jag väl kom hem var jag slö som en potatis med absolut noll ork i kroppen. Jag hade cirka två timmar på mig att äta, packa och göra mig iordning för mammas julklapp. Min seghet var långt ifrån behjälplig och jag hamnade nästan i chock när tiden knappade in. Min hjärna frös tillsammans med mina handlingar men efter lite mat började kugghjulen att ticka. Vi i familjen var inte riktigt överens om vad vi skulle ha på oss, man vill ju se ”cohesive” ut. Jag packade i vilket fall ned en svart klänning med öppen rygg och mina nitklackar. Vi blev nämligen ombedda att ha med oss ett extra ombyte för att kunna variera bilderna en aning. Min första look var då det jag åkte i vilket var en vit urringad tröja från Zara med ett par svarta jeggings. Min bror körde som vanligt på sin hipster look, precis som min mamma körde på en liten ”unappropriate for my age”-look som hon diggar. Vi tog våra väskor med ombyten och begav oss till stan. Självklart var mitt hjärta hemma och följde oss till stan men därifrån valde han att åka hem.

När vi anlände i stan virrade vi runt en aning innan vi hittade studion. Den jag hade fått kontakt med hette Modelhouse och låg mittemot arkaden, till vänster när man går till kompassen. Deras dörr var en aningen dold men när vi väl fick syn på den började det riktigt pirra i magen medan vi klickade på knappen och ringde på. Vi letade oss upp för fyra trappor innan vi nådde rätt våning och väl där möttes vi av en lägenhetsdörr. Även där tvingades vi att ringa på och snabbt öppnades den av en ung, glad tjej. VI blev ombedda att hänga av oss, följa med in till ett rum fyllt med mysiga soffor och slå oss ner. Där bjöd dem på både te och kaffe. Den unga tjejen slog sig ner hos oss och började fråga om hur vi fick idén och varför just hos dem. Vi hade en trevlig konversation om lite allt möjligt och tillslut blev vi inledda i sminkrummet. Jag må tycka om smink och skulle faktiskt säga att jag är hyfsat duktig men det är roligt att få någon annans idé om smink kletat i ansiktet. Man ser ju lite olika saker och därför får man som ett nytt utseende. På ca en halvtimma hade hon sminkat klart oss alla och vi gick ut ur rummet med leende på läpparna. Vi såg riktigt fräscha ut och fjärilarna i magen bara mångdubblades för varje sekund. Vi blev om igen ombedda om att slå oss ner och vänta en stund till. När de väl sa vårt namn för andra gången knöt det sig nästan i magen medan vi blev medtagna till fotostudion. Där mötte vi en annan trevlig fillur som guidade oss igenom hela fotograferingen. Han sa vart vi skulle sätta fötterna, hur händerna skulle placeras och vad för min han ville ha i samband med posen. Vinkla höften. lägg tyngden på högra benet, lägg armen om… Ja det var bara några direktiv. Lyft hakan, titta hitåt, var arg var några andra sorters direktiv. Det blev både enskilda foton på oss och samlade grupp bilder och fotografen slog tydligen rekord i antal tagna bilder. Oftast så knäpper fotografen runt 100-150 bilder men på oss kom han upp i hela 250. Och vi hade så svårt att välja så vi köpte allihopa.. För sådär 16 kroner styck så ni kan ju räkna ut priset själva.. Nedanför tänkte jag i vilket fall dela med mig av de bästa!

IMG_0001 IMG_0061IMG_0152

 

IMG_0208

IMG_0122IMG_0161IMG_0232

IMG_0193

IMG_0135

IMG_0025IMG_0168

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_0071

IMG_0006

IMG_0038

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_0225

Kommentarer

kommentarer

jujusfitness

Posts Facebook Google+

En 18-årig brud från Götet med Bikini Fitness debut i sikte! Efter två års styrketräning, varav ett hårt, är det dags för mig att ta klivet framåt och visa vad jag kan göra. Med hjälp av stöd från MM-SPORTS och coach tar jag mig an Decembercupen!