vad lägger vi vår dyrbara energi på egentligen…?

10 januari, 2015
10 januari, 2015

Min arbetsvecka startade med en studiedag och jag fick chansen att vara på en föreläsning som fick mig att fundera lite över hur viktigt det är att sprida glädje och lyfta andra. Men också åter igen hur viktigt det är att vara öppen för alla människors olikheter samt att inte lägga energi på sådant som är negativt för en. Jag har läst en del det sista om människors irritation över att bli negativt bemötta pågrund av sin livsstil och livsval. Jag har också ödslat energi på sådant som varit negativt för mig. Jag har tagit åt mig av människors korkade kommentarer och grubblat på varför just jag var den som blev så illa behandlad. Men jag vill leva livet fullt ut och göra det på mitt sätt oavsätt vad andra tycker om det. Gå min väg och göra de val som är bäst för mig.
Det finns många människor som dömer och slänger negativa kommentarer om andra människors val i livet. Under föreläsningen fick jag väldigt många kloka synvinklar på just det, att faktiskt lägga sin energi på positiva saker och istället sprida glädje och kärlek till andra. Det finns så många människor som slänger så mycket onödig tid på att irritera sig och bry sig om vad andra säger, gör eller tycker. Varför ska man låta någon annan människa få förstöra sin egen dag eller varför låta sig irriteras över att någon annan anser ens egna val vara något problem? Att lägga så mycket energi på att reflektera kring varför andra människor dömer är att ödsla sin energi på fel saker, försök spara den till något positivt.
” Den som beter sig värst har det ofta värst ”, kan man säga. Jag brukar försöka säga till mig själv att de människor som dömer mig och mina livsval till något negativt saknar bara förmågan att visa beundran.
Det är viktigt att våga le och känna glädje i livet och genom att göra det sprider man också lättare glädje till andra. Jag lever här och nu samtidigt som jag för var dag försöker göra allt för att uppnå min dröm och mina mål, njuta av livets goda ting och sprida glädje till andra människor. Det du ger får du också någon gång tillbaka, lyft andra istället för att trampa på dem!
Tänk om världen kunde varit så enkel….
Det är åt mindstone viktigt att anama en inställning och försöka göra sitt yttersta för att förverkliga den. Visst har man dåliga dagar ibland och kanske inte alltid tillräckligt med energi för att sprida till andra. Men har man tid för att döma andra har man tid att uppmuntra andra istället!

En viktig lärdom är också att våga säga nej, för sig själv. Men faktiskt också våga säga ja och prova. Vi alla människor är så olika och har olika behov, vi ser lycka på olika sätt, vi ser världen ur olika perspektiv. Att vara nyfiken på hur andra ser världen och våga möta alla människors olikheter på ett positivt sätt. Det är svårt att alltid gå med den inställningen men jag ska åt minstone försöka att för varje dag säga till mig själv att våga skratta och våga sprida glädje. För att när jag själv är nere finns det alltid någon som sprider glädje till mig.
Positiv energi, glädje och skratt håller längst i längden ! Gör det som är bäst för dig, för att de människor som älskar dig respekterar DIG och DINA VAL !
/I

Kommentarer

kommentarer

isabellee

Posts Google+