130 kg klättertoka

4 januari, 2015
4 januari, 2015

Ja nu är det 2015 och nya mål sätts nog hos de flesta av oss. För mig är det viktigt att sätta mål som jag kan hålla och som jag vet att jag klarar av att uppnå. Det värsta som finns är att bli besviken även om det sker ibland i livet. Ibland behöver man också kunna planera om eller inse att vissa saker inte passar just då i livet. Men det finns också flera vägar för att uppnå sitt mål så länge man är beredd att ge allt och vara flexibel. Jag har satt mål med mig själv som rör både träning, jobb och mig själv i min vardag. Att behålla min balans som jag har just nu och våga tro på mig själv.

Så när det kommer till min träning tänker jag både långsiktigt men också kortsiktigt. Eftersom de flesta tävlingar jag kört utgått från kroppsvikt har det en liten betydelse när jag sätter mina mål med min träning. På sikt är styrkelyft någonting jag ska sattsa mer på. Jag älskar tunga lyft och vet med mig att jag är en jäkel på det om jag väl bestämt mig men jag har en hel del kvar att slipa med i teknik för att få ut så mycket av min styrka som möjligt och framförallt för att hålla.
Just nu satsar jag på att hålla min vikt så stabil som möjligt så jag inte behöver tokdieta inför kommande AF tävling. Dock har inte vikten någon betydelse sålänge formen och styrkan sitter, men det blir ett riktmärke samt att styrkan ökar.

Vad har då 130 kg klättertoka med det jag skrivit att göra? Jo nu har jag äntligen börjat träna tunga mark igen efter ett litet uppbehåll under november och DC. Mitt riktmärke för min styrka är min styrkelyftstävling där jag gjorde 150 i marken med en kroppsvikt på 7,5 kg mer än i dagsläget. Idag var 130 kg uppe vilket jag är så otroligt stolt över. För mig var det lite hjärnspöken med tunga markvikter eftersom mitt undermedvetna vet om att min vikt diffat på ganska många kilon, men vem säger att det måste vara något negativt? 😀 sedan är ju inga monsterökningar någonting jag förväntar mig den närmsta perioden men då har jag samtidigt lite extra tid för att slipa teknik och utförande:).

Jag har precis lärt mig och provat armgång och klättring och jag är FAST. Här kan jag utmana mig själv på många olika sätt samtidigt. Samtidigt som jag känner mig smidig, explosiv och stark på samma gång, det är en känsla som jag vill behålla.

Träningen måste alltid vara rolig anser jag, visst kommer det toppar och dalar med allt man tar sig för. Men variation samt nya utmaningar sätter lite extra gnista i det du gör, i vilket fall för mig.

IMG_1187.JPG

IMG_1359.PNG

IMG_1358.PNG

IMG_1360.PNG

IMG_1367.JPG

Kommentarer

kommentarer

isabellee

Posts Google+