Från då till nu och framåt.

19 december, 2014
19 december, 2014

Om det är någonting jag alltid försöker säga till mig själv är att i vad jag än ställs inför ”blicka alltid framåt”.

När jag för en gångs skull blickat bakåt har jag insett min resa och resultatet av den. Jag tänkte skriva lite och berätta hur jag hanterade min första tävlingsdiet inför AF 2013 samt hur mina lärdomar och lite god hjälp på vägen fick mig att hitta en balans och göra om det i den bästa JAG som jag hittills varit.

När jag startade min diet inför AF 2013 var jag i en turbulent livssituation. Jag studerade på en annan ort, hade praktik och jobbade under tiden, min kropp var utsatt för enorma mängder stress. I vilket fall som helst gjorde jag det sämsta misstaget någonsin redan i starten. Jag startade 10 veckor in och hade en del att tappa. Jag startade på 67 kg och med facit i hand hade jag väl egentligen inte kunnat vänta mig något annat än en väldigt tuff tid. Jag fick gå väldigt lågt i energiintag och det resulterade i att jag knappt orkade träna eller göra någonting annat. Jag minns hur jag de sista 3 veckorna in var som apatisk större delen av dagen och de människor som var runt mig fick knappt kontakt med mig. Jag hade i vilket fall som helst ställt in mig på att hur hårt det än är ska jag upp på scen. Jag lyckades med hjälp av min fantastiska coach å vän Magnus ta mig upp på scen och placerade mig på en 12 plats. Man kan ju egentligen säga vad man vill om att fortsätta en diet när kroppen inte arbetar åt samma håll men det är en lärdom och en erfarenhet rikare.

Veckorna innan DC 2013 gjorde att jag helt ändrade inställning till min livsstil. Vad är en hälsosam livsstil? Vad är välmående och vad får mig att må bra? Målet under 2014 har varit att finna en balans mellan kost, vila och träning vilket gjort att jag presterat över min egen förväntan. Varje träningspass har varit ett steg närmare mitt mål och jag har mått bra under hela vägen. Jag har kunnat ”sadla om” och tävla i flera olika grenar under korta perioder. Vilket innebär att min kropp svarat och arbetat med mig och åt samma håll som min starka vilja. Målet med DC 2014 var att visa upp en hälsosam och välmående kropp där jag var mitt bästa jag, vilket jag gjorde! Med bättre planering i både kost, vila och resterande i livet var det en resa som var helt motsatsen från 2013. Jag lyckades ta hem en 4e plats och 3a i fysikronden!!! En vecka senare körde jag reppowerfinal och tog hem en 5e plats bara 2 repetitioner från 4an och 3 repetitioner från 3an!

Kosten är så otroligt viktig för prestation och välmående, likaså vilan. Att kunna äta en balanserad kost och ge kroppen vad den behöver för att kunna prestera, men framförallt att våga njuta av det goda och hela tiden sträva efter att må bra i det man gör. En tävlingssattsning behöver sin planering och sitt tålamod men också att det infaller på rätt tid i livet. Jag ser fram emot 2015 och allt jag har att lära. Där jag kan visa upp en ännu bättre mig!!

Våga njut av det goda i livet, sträva alltid efter att må bra, skratta mycket och våga tro på dig själv och ge aldrig upp din dröm.

IMG_1219-0.JPG

IMG_1235-0.PNG

IMG_1237.PNG

IMG_1202-0.JPG

IMG_1278.JPG

Kommentarer

kommentarer

isabellee

Posts Google+