Tillbaka till verkligheten…

12 augusti, 2014
12 augusti, 2014

Efter tre underbara semester veckor där jag ägnat tiden åt sol, bad, vänner, familj, träning och att göra absolut ingenting så var det igår dags att återigen återgå till arbetet. Som alltid när man återkommer efter semestern så är man så gott som helt döööööd av att gå upp i ottan samt arbeta hela dagarna. Dessutom är dieten inför höstens tävling(/ar?) igång och så även morgoncardion. Det betydde att klockan ringde 04.40 igår och ja, det hade den ju inte gjort på semestern 😉

Samtidigt som det är segt att återgå till heltidsarbetet så är det samtidigt skönt att vara tillbaka i rutiner. Och dessutom så är nästa semester 16 veckor bort, då jag och Gabriella ska till Gran Canaria direkt efter Luciapokalen & Fitnessfestivalen. Så är dubbel nedräkning de kommande sexton veckorna.

Under semestern har jag även passat på att utnyttja ett månadskort på Nordic Wellness, som jag vann under våren. Har därför mestadels blivit träning på NW i Göteborg denna tid. Har varit riktigt kul, dels att besöka andra gym men även att träna med och träffa andra sköna personer i teamet som också håller på med denna typ av sport 🙂 På mitt gym hemma har jag inte några andra bekanta som tävlingssatsar så blir lite ensamt. Visserligen tycker jag om att träna själv (antagligen då jag är så van vid det) men är kul att kunna sitta och tjöta lite innan eller efter passet. Därför har jag nu bestämt mig för att bli med nytt gymkort, och därmed ha två. Detta för att på helgerna kunna åka in till Göteborg och träna med och träffa andra som tävlingssatsar. Tror det kan vara mycket värt för att emellanåt boosta motivationen under dieten. Även för att det är ett praktiskt sätt/tillfälle att vara lite social då den biten annars lätt blir lite lidande under dieten då jobb, träning och allt runt omkring har en tendens att ta upp ganska mycket tid och energi. Vardagarna kommer jag nog dock mest hålla mig på mitt hemmagym. I och med att jag jobbar varje vardag känns det som lite slöseri med värdefull tid att ägna massor med tid att transportera sig till och från Göteborg för träning dessa dagar.

Annars då, jo allt rullar på. Dieten är som sagt igång. Får dock erkänna att det är en hel del hjärnspöken i farten. Tycker nämligen inte kroppen svarar alls lika bra denna gång. Förra veckan gick jag t.o.m upp massor i vikt… men men bara att kämpa vidare så hoppas jag att det släpper, både i kroppen och i huvudet. Motivationen att verkligen toppa formen ökade något i morse när jag dessutom insåg att det är 16 veckors slit framför mig, sedan kommer jag ju faktiskt troligen inte tävla på ett tag utan ta en tid off. Måste ju lägga tid på att växa också.

Ja nu jäklar kör vi fullt ös framåt!

/Helena

mmsport

Kommentarer

kommentarer

hellie81

Posts Google+