Kosttillskott!

18 mars, 2015
18 mars, 2015

Det finns en hel uppsjö av olika tillskott man kan ta. T ex varianter som innehåller protein, koffein, kolhydrater, vitaminer osv. Men hur viktigt är det då med tillskott? En vanlig fråga som jag brukar få är om man verkligen behöver äta extra tillskott av t ex protein när man tränar. Jag tycker först och främst att det är viktigt att påpeka att tillskott ska vara just precis vad det heter, nämligen tillskott till övriga maten. Viktigast av allt är att äta bra mat!! Tillskotten tar man sedan utöver, för att optimera träningen, för att de är väldigt smidigt att ha med sig, och ibland bara för att vissa saker smakar sååå gott!! 😉 Efter ditt träningspass så behöver du fylla på med både protein och kolhydrater. Det är då väldigt smidigt att dricka ett whey-protein blandat med någon form av kolhydrater. Om man tar en drink efter sitt pass, så kan man ta sig hem i lugn och ro och laga middag. Sedan kan jag uppleva att jag kan prestera ännu mer på topp  när jag använder vissa tillskott. Till en del pass kan jag t ex ta en energidryck med koffein eller någon preworkout (dock inte för tillfället eftersom jag ammar min bebis och det inte rekommenderas då) och upplever då att jag blir mer skärpt och får mer energi. För mig slinker det även ner ett par proteinbars här och där (periodvis en heeeel deel…;) Det ser jag som ett mycket bättre alternativ till godis. Du kan få ett kanongott och nyttigt mellanmål på samma gång.

Nu när jag ammar så är jag mer restriktiv med tillskott, men några favoriter jag äter nu är följande:

Casein-protein. Ett långsamt protein, perfekt att ta som mellanmål, till gröten, ha müsli/bär/nötter till, eller bara äta som det är. Jag gillar att det är så lätt att bara kunna blanda ut det med lite vatten och kunna äta det med sked. Min absoluta favorit är Body Science Vanilla Ice Cream. Det här proteinet brukar jag även göra riktigt god glass av i min glassmaskin! 😉

Whey-protein: Ett snabbt protein som jag ofta tar i samband med träning. Favoriten är Body Science whey-protein smak jordgubb.

En riktigt rolig produkt som Body Science kommit ut med är:

Body Science Protein Pancake Mix

Pannkakorna blir riktigt goda, perfekt mellanmål! Till frukost brukar jag ofta äta havregrynsgröt med allt möjligt till. En ny favorit har nu blivit den här mannagrynsgröten!

En av fördelarna med att vara mammaledig är att man kan sitta ute och njuta när det är finväder!!

IMG_2712

kommentarer, 493 Visningar

Kommentarer

kommentarer

Helena Forsén

Posts Google+