Ibland är det smidigt med gym hemma också!!

13 februari, 2015
13 februari, 2015

En hel del av min tid tillbringar jag på gymmet! Jag älskar att träna i alla former. Men såklart blir det träning på andra ställen än gym också. Utomhus är väl det allra skönaste stället att träna på egentligen. Men på gymmet finns det ju en massa bra grejer och allt är väldigt smidigt där. Men att variera sig är väl allra bäst. Efter vi fick vår lilla sötnos i oktober krävs det dock lite mer planering. Hon brukar i och för sig få följa med mig till gymmet på förmiddagarna, men vill inte ta med henne varje gång. Men för att göra allt ändå lite lättare och ha möjlighet att kunna köra lite fler pass så har jag fixat mer och mer på mitt eget lilla ”hemma-gym”.

I veckan kom crosstrainern som jag har beställt, och hantlar har jag köpt sedan tidigare.

IMG_2135

MM Sports har grymma styrkeband, Body Science Power Reistance Band, att beställa. Med dem kan man verkligen hitta på allt möjligt: Armhävningar med motstånd körde jag häromdagen, ja finns många varianter med ”egen-kroppsövningar” man kan använda dem till.Men även hjälp/motstånd vid chins/dips, fästa i maskiner på gymmet för annorlunda motstånd osv.

Body Science band

För ett par år sedan vann jag en TRX på Fitnessfestivalen på en monter-tävling. Den är också smidig att använda hemma. Jag har även en pilatesboll som har använts ganska flitigt. Tidigare har jag dock inte sett lika stor mening med gymträning hemma då det varit smidigare att bara ta sig till ett gym. Men nu kan jag mer och mer uppskatta att kunna köra vissa pass hemma också, för att hinna med den träning jag vill. Jag som älskar chins har faktiskt inte haft någon chinsstång hemma tidigare, men nu är även en sådan på väg hem till mig. Kikar på någon dipsvariant också..  😉

Nedan är dock Wilda med på gymmet (från tidigare i veckan).

IMG_2049

De två senaste dagarna har vi dock fått åka in akut med vår lillplutt, falsk krupp! Det är ju tydligen inget farligt, men riktigt riktigt obehagligt. Hon har blivit krasslig stackarn, man känner sig maktlös. Men hoppas att det börjar vända för henne nu.

Ha en fin dag!

/Helena :-)

kommentarer, 574 Visningar

Kommentarer

kommentarer

Helena Forsén

Posts Google+